Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ανοίγουν οι αγρότες. Ζητούν να ληφθούν επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα που θα τους εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους και βιωσιμότητα στον κλάδο τους. Όπως καταγγέλλουν, άλλωστε, αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Το πρωί, περίπου 200  κτηνοτρόφοι του Κιλκίς αναμένεται να συγκεντρωθούν με τα γεωργικά τους μηχανήματα στην είσοδο της πόλης, προκειμένου να αποφασίσουν τη μορφή των επόμενων κινήσεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα συνεδριάζει ο Αγροτικός Σύλλογος Βόρειας Φθιώτιδας, προκειμένου να αποφασιστεί ποια στάση θα κρατήσουν μετά τις ασάφειες -όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν- της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνας Μπατζελή, όσον αφορά στα θέματα της γεωργίας.

Κινητοποιήσεις με ανοιχτή ημερομηνία, που αναμένεται να έχουν περιφερειακό χαρακτήρα, αποφάσισαν ομόφωνα και οι κτηνοτρόφοι της Ολομέλειας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ). Αν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση που ζητάμε με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, τότε ξεκινά ο κύκλος των κινητοποιήσεων επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης.

Την Κυριακή, οι αγρότες του νομού Καρδίτσας θα συγκεντρωθούν στις πλατείες των χωριών, ενόψει του συλλαλητηρίου που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Δεκεμβρίου, οπότε τα τρακτέρ θα μετακινηθούν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας θεωρεί τη μερική εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου έργο ζωτικής σημασίας και ζητά την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων και την αναπλήρωση του εισοδήματος των φτωχομεσαίων αγροτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης