Ουρές σχημάτιζαν από τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου τα αυτοκίνητα στην Αθηνών – Λαμίας, λίγο πριν το ύψος της Λαμίας, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του τριημέρου που ξεκίνησε από τις 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της Εθνικής Εορτής.

Το πρόβλημα εντοπιζόταν σ’ ένα μικρό τμήμα της εθνικής οδού μήκος 5 χιλιομέτρων λίγο πριν τη Λαμία, όπου δεν έχουν εξελιχθεί τα έργα διαπλάτυνσης, με αποτέλεσμα τα οχήματα να μειώνουν ταχύτητα και να κινούνται σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα αφορούσε τόσο την κίνηση από Λάρισα προς Αθήνα όσο και από Καρδίτσα, Τρίκαλα και Κεντρική Ελλάδα με κατεύθυνση την Αθήνα.

Η κατάσταστη επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα, όταν σημειώθηκε καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων στο 212ο χλμ, μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας, στο ρεύμα προς Αθήνα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να σχηματιστεί ουρά που ξεπέρασε τα 7 χιλιόμετρα.

Eπίσης, στην ε.ο Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, διόδια Καλαμακίου, παρατηρήθηκε ουρά 400 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως αυξημένη ήταν η κίνηση στην Πατρών- Κορίνθου και στην Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Στα διόδια του Ρίου υπήρχε ουρά περίπου 300 μέτρων, στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ από τις 16.30 το απόγευμα η τροχαία, κατεύθυνε τους οδηγούς στην Παλιά Εθνική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών συνέβαλε στην δημιουργία καθυστερήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης