Πατήστε εδώ και δείτε τι γίνεται τώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

Ένα μπουρίνι αρκούσε για να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ιδιαίτερα στα νότια προάστια. Παραλιακή Βούλας, 10:05 το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φΠαραλιακή Βούλας, ώρα 10:05ωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης της zougla.gr είναι συγκλονιστικές. Ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ποτάμι και έχει παρασύρει αυτοκίνητα. Λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα στη μέση του δρόμου. Οι εικόνες, είναι από την Αττική του 2009!

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 75 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια και καταστήματα στη Βούλα και τη Γλυφάδα, ενώ τρεις δρόμοι στις ίδιες περιοχές πλημμύρισαν και δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν.

Σε πέντε περιπτώσεις μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβουν οι πυροσβέστες για να απομακρύνουν τους οδηγούς, που παγιδεύτηκαν στους πλημμυρισμένους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη Λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα και τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Αγίου Νικολάου, όπου τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

Αντίθετα, στην οδό Αγίου Νεκταρίου στη Γλυφάδα, συνεργεία της Πυροσβεστικής προσπαθούν ακόμη να απαντλήσουν τα λιμνάζοντα νερά.

Ακινητοποιημένα και τα λεωφορεία
Παρόμοια η κατάσταση και στην Αττική Οδό, όπου δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο, ενώ ισχυρός άνεμος έριξε στο σημείο αυτό του οδοστρώματος, κορμό δέντρου που απομακρύνθηκε άμεσα.

Στη Βάρης-Κορωπίου, έσπασαν δέντρα λόγω των ανέμων, ενώ ένα τροχόσπιτο παρασύρθηκε και έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ στην περιοχή Κίτσι, επίσης στο Κορωπί, ένα δέντρο έπεσε πάνω σε σπίτι, προξενώντας ζημιές και τραυματίζοντας τον σκύλο του σπιτιού.

Από την βροχή προκλήθηκαν προβλήματα και στα δρομολόγια του Τραμ, το οποίο φτάνει μέχρι το κολυμβητήριο Γλυφάδας.

Η Tροχαία συΟι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμιανιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς λόγω της βροχής οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα ολισθηροί, με αποτέλεσμα από το πρωί να έχουν σημειωθεί δεκάδες μικροσυγκρούσεις.

Την ίδια ώρα, στις εξόδους των εθνικών οδών τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας παρατηρούνται καθυστερήσεις.

  Πάντως, η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα ενόψει και της μετακίνησης των ετεροδημοτών αναμένεται να κορυφωθεί μετά το μεσημέρι, όταν θα φύγουν και οι τελευταίοι ψηφοφόροι.


«Τρέχουν» να ψηφίσουν και οι Θεσσαλονικείς

Με άστατο καιρό ολοκληρώνεται σήμερα η έξοδος των ετεροδημοτών από τη Θεσσαλονίκη προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας, στα διόδια των Μαλγάρων, η κίνηση είναι αυξημένη, χωρίς να παρατηρούνται μέχρι τώρα ιδιαίτερα προβλήματα.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής και μέχρι τις 6 σήμερα το πρωί, πέρασαν από τα διόδια συνολικά 44.000 οχήματα (24.000 αυτοκίνητα στο ρεύμα εξόδου προς Κατερίνη και 20.000 οχήματα στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη).

Αυξημένη είναι η κίνηση και στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», με την πληρότητα να αγγίζει το 100%. Για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών, θα γίνουν επίσης 60 έκτακτα δρομολόγια, ενώ οι ετεροδημότες θα έχουν έκπτωση 25% στις τιμές των εισιτηρίων, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Στις κάλπες με άστατο καιρό

Με άστατο καιρό θα ταξιδέψουν σήμερα για τις πατρίδες τους και οι τελευταίοι ετεροδημότες. Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία θα συνεχιστούν την Κυριακή στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Το πρωί της Κυριακής η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης