Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στα δυτικά της χώρας και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Σταδιακά στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει, κυρίως στα βόρεια.

Αττική:Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ίσως πρόσκαιρη καταιγίδα το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ίσως πρόσκαιρη καταιγίδα το μεσημέρι προβλέπεται. Από το απόγευμα πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις προβλέπονται, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη:Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται και ίσως σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 1500 μέτρα). Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση στα δυτικά.Οι άνεμοι θα είναι αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα όμως αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες προβλέπονται με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική και νότια Κρήτη θα είναι έντονα.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες προβλέπονται με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Σταδιακά στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης