Άμεση ήταν η αντίδραση της Βουλής, μόλις έλαβε σήμα από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, ότι υπάρχει καταγγελία, σε βάρος του αστυνομικού, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, στα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων. Ο κ.Τασούλας ενημέρωσε πώς έχει το θέμα με τον αστυνομικό της Βουλής και ποια είναι η αλληλουχία των γεγονότων.
Όπως ειδικότερα ανέφερε, στις 16 Ιανουαρίου 2019 ο τότε φρούραρχος κ. Κυραζόπουλος ζήτησε τη μετάθεση του συγκεκριμένου αστυνομικού στη Βουλή. Στις 8 Μαρτίου του 2019 εγκρίθηκε η μετάθεση του αστυνομικού στη Βουλή, ενδεχομένως και λόγω της γενικής γραμμής να έχουν προβάδισμα οι πολύτεκνοι αστυνομικοί.
Στις 18 Νοεμβρίου 2024 στις έξι το απόγευμα, τον μήνυσε η σύζυγός του. Από το ΑΤ Καλλιθέας ήρθε σήμα στη Βουλή, στις 19:50, δηλαδή περίπου δύο ώρες μετά. Στις 19:55 ο αστυνομικός συνελήφθη και παραδόθηκε στην Άμεσο Δράση. Την επόμενη μέρα η Βουλή των έδιωξε και την μεθεπόμενη, ο αστυνομικός καταδικάστηκε στο Αυτόφωρο, σε ένα χρόνο φυλακή, όχι για ασέλγεια και βιασμούς, αλλά για χειροδικίες.
Μετά την καταδίκη αυτή, ο αστυνομικός είπε σε συγγενικά του πρόσωπα ότι θα αυτοκτονήσει και αυτός ήταν ο λόγος που πήγε στην ψυχιατρική κλινική. Αφού ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική, μετά η σύζυγός του μίλησε για τους βιασμούς και την ασέλγεια.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, που ο ίδιος ο αστυνομικός με δική του βούληση πήγαινε σε ψυχολόγο, ο γιατρός ενημέρωσε την Ασφάλεια της Βουλής ότι πρέπει να του αφαιρεθεί το όπλο, όχι για επιθετική συμπεριφορά αλλά για άγχος, για να μην κάνει κακό στον εαυτό του. Αμέσως μόλις του αφαιρέθηκε το όπλο, πήρε πολύμηνη άδεια και έφυγε από τη Βουλή, για τους μήνες που ακολούθησαν, και επέστρεψε το φθινόπωρο.
Σε ερώτημα δημοσιογράφου, για τις συνθήκες μετάθεσης του αστυνομικού στη Βουλή, ο κ. Τασούλας ανέφερε πως δεν είναι παράξενο να αναλάβει υπηρεσία στη Βουλή ένας πολύτεκνος». «Η δική μου αυτονόητη σύσταση, όταν ανέλαβα, ήταν πως προτού έρθει αστυνομικός στη Βουλή, ερευνάται ο φάκελος. Αυτό το θεώρησα αυτονόητο, όχι κατάκτηση δική μου, αλλά σκέφτηκα ότι έτσι γίνεται πάντα», ανέφερε ωστόσο ο κ. Τασούλας και προσέθεσε ότι υπήρξαν πολλές περιπτώσεις αστυνομικών, που είχαν προταθεί να αναλάβουν υπηρεσία στη Βουλή αλλά ο φάκελος τους δεν έπεισε.
«Για τον συγκεκριμένο αστυνομικό, ο φάκελος μιλάει για πειθαρχικά 17 χρόνια πριν. Με βάση τη δική μου συμπεριφορά, ο συγκεκριμένος δεν θα είχε έρθει στη Βουλή. Δηλαδή, με βάση την εντολή που έχω δώσει για έρευνα των φακέλων όσων είναι να έρθουν να αναλάβουν υπηρεσία», είπε ο πρόεδρος της Βουλής που δεν έκρυψε τον προβληματισμό του. Επισήμανε ωστόσο ότι άλλο είναι ο φάκελος του αστυνομικού και άλλο ζήτημα η ασέλγεια η οποία έγινε γνωστή αφού ο αστυνομικός πέρασε το αυτόφωρο, και την οποία ασέλγεια, ως τότε, δεν μπορούσε να γνωρίζει κανείς.
Ο κ. Τασούλας ενημέρωσε την Διάσκεψη των Προέδρων ότι η Βουλή είναι σε συνεννόηση με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για τα παιδιά.
Στη Διάσκεψη των Προέδρων, η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε η Βουλή να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για το πώς και το πότε ανέλαβε υπηρεσία στη Βουλή ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Στοιχεία, όπως είπε η κυρία Γεροβασίλη, πρέπει να δοθούν και για το π’ως ο αστυνομικός παρέμεινε στη Βουλή, ενώ είχε πειθαρχικά αδικήματα σε βάρος του.
«Υπάρχουν δύο ζητήματα σοβαρά για το πολιτικό σύστημα τα οποία είναι εμπεδωμένα στην ελληνική κοινωνία. Το ένα αφορά την κακώς νοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη των αστυνομικών που σημαίνει συγκάλυψη διαφόρων περιστατικών, με κλιμακωτή βαρύτητα, το οποίο το έχω αντιμετωπίσει και ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και είναι εμπεδωμένο στην ελληνική κοινωνία πως ό,τι κάνει ο αστυνομικός θα συγκαλυφθεί. Και αυτό έχει πολλαπλά παραδείγματα και είναι βίωμα πλέον, δηλαδή και ο ίδιος ο αστυνομικός αισθάνεται πως όταν κάνει κάτι δεν θα έχει την ίδια μεταχείριση που θα είχε οποιοσδήποτε πολίτης, αν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο», είπε η κυρία Γεροβασίλη και προσέθεσε: «Το άλλο ζήτημα είναι ότι επίσης είναι εμπεδωμένο στην ελληνική κοινωνία πως ό,τι αφορά τους βουλευτές, τους εργαζόμενους στη Βουλή, τους αστυνομικούς που αποσπώνται εδώ στη Βουλή, ότι όλη η Βουλή είναι ένα σύστημα παραγωγής ρουσφετιών. Αυτά και τα δύο πλήττουν, απαξιώνουν και τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία, και το κύρος του Κοινοβουλίου και βεβαίως, του πολιτικού συστήματος. Χωρίς να λέω ότι κάποιος φταίει για όλο αυτό, διότι προφανώς δεν μπορείς να ξέρεις τι θα κάνει κάποιος σε λίγο, που αποσπάται στη Βουλή ή είναι συνεργάτης βουλευτή, το σύστημα πρέπει να αντιδράσει δίνοντας ακριβώς με διαφάνεια τα πράγματα όπως έχουν συμβεί και με ειλικρίνεια». Επίσης η κυρία Γεροβασίλη ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τα παιδιά του αστυνομικού.
Στη Διάσκεψη υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για βρώμικη προσπάθεια συγκάλυψης, για την παραμονή του αστυνομικού στη Βουλή, παρά τα πειθαρχικά που είχε σε βάρος του και συνέδεσε τη «συγκάλυψη» αυτή με τον χειρισμό που έγινε στην περίπτωση του θανατηφόρου τροχαίου έξω από τη Βουλή. «Τον καλύπτετε τόσα χρόνια. Του είχαν πάρει το όπλο από τον Φλεβάρη του 23 και τον καλύπτετε», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Το όπλο τού αφαιρέθηκε για αγχώδη συμπεριφορά. Όχι για ασέλγεια. Δεν έγραφε ο ψυχίατρος για ασέλγεια. Δεν κάλυπτα κανέναν», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής.