Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης 

Αποφυλακίστηκε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ,  Άκης Τσοχατζόπουλος. Έξω από τις φυλακές τον περίμεναν οι δικηγόροι του Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου. Σε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν δήλωσε ότι κατευθύνεται σπίτι του, στη γυναίκα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ανέφερε ότι μέσα στη φυλακή του προκλήθηκαν όλα τα προβλήματα στην υγεία του προσθέτοντας ότι «τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, έχω 80% αναπηρία λόγω του τριπλού μπάι πας. Πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου».

Επίσης σχολίασε ότι «είμαι υπό διωγμό από το 2010, η κυβέρνηση Παπανδρέου και Σημίτη ξεκίνησαν τη δίωξη εναντίον μου». Ο Άκης Τσοχατζόπουλος γενικά δεν θέλησε να κάνει πολιτικές δηλώσεις.

H συνάντηση με τη γυναίκα του στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 16.00, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφτασε στο σπίτι του στο Χαλάνδρι. Εκεί τον περίμενε η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

Εκτός από τη σύζυγό του τον περίμεναν και δημοσιογράφοι. Ο τέως υπουργός ανέφερε με χιούμορ πως δεν περίμενε να τους βρει και εκεί. Επίσης πρόσθεσε: «Με κράτησε στη ζωή η γυναίκα και το ανήλικο παιδί μου.Περιμένω μια δίκαιη δίκη στον Άρειο Πάγο που θα παλέψω για να αποδειχθεί η αθωότητά μου».

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξή του στο σπίτι του στο Χαλάνδρι:

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την αποφυλάκισή του:

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει μέσω των συνηγόρων στον Άρειο Πάγο αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο σε κάθειρξη 19 ετών για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με την προμήθεια των ρωσικών αντιεροπορικών συστημάτων Tor – M1 και τα γερμανικά υποβρύχια.

Τότε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε κατά ένα μόλις έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για την υπόθεση.

Στις 4 Μαΐου του 2017 ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποφυλακιστεί και πάλι με περιοριστικούς όρους. Στις 31 Οκτωβρίου ωστόσο της ίδιας χρόνιας έπειτα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγήθηκε και πάλι στην φυλακή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης