Καταιγίδες προβλέπονται βαθμιαία στα δυτικά και ένταση των χιονοπτώσεων. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και τοπικά θα φτάνουν τα 8 και ίσως τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, που στα βόρεια τοπικά θα είναι ισχυρός.

Αττική:Νεφώσεις προβλέπονται με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια και πρόσκαιρη βροχή στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά προβλέπονται.Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις προβλέπονται με λίγες τοπικές βροχές στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από -5 έως 3 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη:Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις που από το απόγευμα θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά προβλέπονται, καθώς και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές. Στα υπόλοιπα θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές προβλέπονται κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια προβλέπονται, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς και στα βόρεια από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης