Τα κόκκινα αυγά πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο στο πασχαλινό μας τραπέζι και φέτος δίνουμε την λύση στο μεγάλο πρόβλημα όλων των νοικοκυρών. Το σπάσιμο και το ράγισμα των αυγών. Μέσα από τρία εύκολα βήματα τα αυγά σας φέτος θα σπάσουν… κεφάλια!

1. Βάλτε με απαλές κινήσεις τα αβγά σε ένα άδειο κατσαρολάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Ρίξτε κρύο νερό γύρω τους και όχι κατευθείαν πάνω τους. Όταν εκθέτουμε αμέσως τα αβγά σε ζεστό ή καυτό νερό, τα «σοκάρουμε» και δημιουργούν ρωγμές.

3. Προσθέστε στο νερό από 1 κ.γ. ξίδι για κάθε αβγό που έχετε στο κατσαρολάκι και έπειτα ανοίξτε το μάτι.

Το ξίδι βοηθά τις πρωτεΐνες στο ασπράδι του αβγού να σχηματιστούν πιο γρήγορα και να «δέσουν» τις ρωγμές στο κέλυφος πριν ανοίξουν. Αφήστε τα αβγά να βράσουν για 8 λεπτά ώστε να γίνουν σφιχτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: seleo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης