Πριν από μια δεκαετία ο Σπύρος Γκόρος κατηγορήθηκε άδικα, όπως αποδείχτηκε, για το θάνατο στην Κέρκυρα της καθηγήτριας μουσικής Θάλειας Τρικαλιώτη, όταν κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την απόγνωση της οικογένειάς της.

Ο Σπύρος Γκόρος στέκεται όρθιος μπροστά από τον τάφο της καθηγήτριαςΕδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, όμως, βιώνει και ο ίδιος μία τραγωδία. Η κόρη του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, σε μεγάλη ιδιωτική κλινική στο Μαρούσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κασσιανή Γκόρου εισήχθη στη μαιευτική κλινική την περασμένη Δευτέρα και έφερε στον κόσμο με καισαρική τομή ένα υγιέστατο αγοράκι.

Την επόμενη ημέρα, όμως, η νεαρή μητέρα παρουσίασε επιπλοκές και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε άλλη ιδιωτική κλινική στο Χολαργό, όπου και τελικά έχασε τη μάχη με το θάνατο, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί αν οφείλεται σε ιατρικό λάθος ή σε παθολογικά αίτια.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας έγινε την περασμένη Παρασκευή στο κοιμητήριο της Ν. Σμύρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε την Πέμπτη ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας δε διαπιστώθηκε η ακριβής αιτία θανάτου.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Ν. Καλόγρια, ο οποίος και μας ανέφερε:

«Μακροσκοπικά διαπιστώθηκε πως η μητέρα είχε μεγάλη καρδιά. Κλινικά παρουσίαζε έντονη ταχυκαρδία, η οποία, όπως με πληροφόρησαν, δεν υποχωρούσε. Ρήξη μητρός και εσωτερική αιμορραγία δε διαπιστώθηκε. Έχω ζητήσει να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις για να εντοπιστεί η ακριβής αιτία θανάτου».

Ο τάφος της Θάλειας ΤρικαλιώτηΗ 22χρονη ήταν το μοναδικό παιδί του Σπύρου Γκόρου, ο οποίος πριν από δέκα χρόνια πέρασε μια σκληρή δοκιμασία στην Κέρκυρα όπου και διέμενε τότε. Είχε κατηγορηθεί για το θάνατο της 26χρονης καθηγήτριας μουσικής Θάλειας Τρικαλιώτη.

Στις 5 Νοεμβρίου 1997, η καθηγήτρια από το πατρικό της σπίτι στο Πέραμα κοντά στις Μπενίτσες, είχε μεταβεί με το αυτοκίνητό της στο Αγγελόκαστρο. Ανέβηκε με τα πόδια στο πιο απόκρημνο σημείο και βρέθηκε τραυματισμένη θανάσιμα στον γκρεμό, που καταλήγει στο θαλάσσιο κόλπο της Παλαιοκαστρίτσας.

Η οικογένεια είχε αρχικά κατηγορήσει ντόπιο υπαστυνόμο-πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών, πως οδήγησε την κοπέλα με το αυτοκίνητό της στο απόμερο σημείο και την έσπρωξε στον γκρεμό. Το γεγονός ότι ο υπαστυνόμος ήταν παντρεμένος και παράλληλα διατηρούσε με την καθηγήτρια ερωτική σχέση, είχε εκληφθεί από κάποιους ως… ενοχοποιητικό στοιχείο.

Ο Σπύρος Γκόρος πετάει την κούκλα στο γκρεμό κατά την αναπαράστασηΗ υπόθεση πήρε διαστάσεις θρίλερ δυο χρόνια μετά. Στις 4 Δεκεμβρίου του 1999 ο τοπικός εισαγγελέας ύστερα από αίτημα της οικογένειας, διέταξε να γίνει εκταφή της 26χρονης και νεα νεκροψία-νεκροτομή που επι της ουσίας όμως δεν ανέτρεψε τα δεδομένα.

Το γεγονός όμως πως έγινε και αναπαράσταση στο Αγγελόκαστρο, με τις τηλεοπτικές κάμερες Αθηναϊκών καναλιών να καταγράφουν την πτώση στον γκρεμό της χειροποίητης κούκλας που μετέφερε ιδιωτικός αστυνομικός παρουσία και κατ’ εντολή μεγαλοδικηγόρου της Θεσσαλονίκης, προσέδωσε άλλη διάσταση στην υπόθεση.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της αναπαράστασης που παρουσιάζει η zougla.gr είναι αποκαλυπτικά.

Από την αναπαράστασηΟ Θεσσαλονικιός ποινικολόγος, μάλιστα, για λογαριασμό της οικογένειας Τρικαλιώτη, είχε καλέσει στο σημείο ως τεχνικούς συμβούλους δυο ιατροδικαστές των Αθηνών. Τον τότε προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Εμμανουήλ Νόνα, και τον Αντώνη Καρακούκη.

Ο υπαστυνόμος ανακρίθηκε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, όμως, ο Θεσσαλονικιός ντέντεκτιβ που είχε προσλάβει η οικογένεια, κατηγόρησε τον Σπύρο Γκόρο ως το φυσικό αυτουργό που έσπρωξε την καθηγήτρια στον γκρεμό.

Κατά τραγική ειρωνεία, ο Σπύρος Γκόρος ήταν αυτός που κλήθηκε να πετάξει στην αναπαράσταση την κούκλα στον γκρεμό.

Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της καθηγήτριαςΗ zougla.gr ζήτησε την άποψη ανώτερου αξιωματικού της Κέρκυρας που τότε είχε πάρει μέρος στις έρευνες.

«Η οικογένεια του κοριτσιού είχε ξοδέψει μια περιουσία γιατί πίστευε και πιστεύει πως το παιδί τους δεν αυτοκτόνησε. Ορισμένοι θέλησαν να δικαιολογήσουν την αμοιβή τους και ανακάλυπταν συνεχώς… ενόχους. Αφού ο υπαστυνόμος αποδείχτηκε αθώος, έριξαν όλες τις υποψίες στον Σπύρο Γκόρο που τότε εργαζόταν σε αγροτικές δουλειές της οικογένειας Τρικαλιώτη και διέμενε μάλιστα και στο ισόγειο του σπιτιού τους, που του είχαν παραχωρήσει. Ο άνθρωπος φυσικά και δεν θα μπορούσε να έχει καμία σχέση με κάτι που συνέβη 35 χιλιόμετρα μακριά από το πατρικό σπίτι της 26χρονης. Απλά νόμισαν πως θα είναι το εύκολο και ανυπεράσπιστο θύμα, επειδή κατάγεται από τη Βόρειο Ήπειρο. Λυπάμαι για τον άνθρωπο που προχθές έκανε την κηδεία της κόρης του, ενώ δέκα χρόνια πριν τον θυμάμαι με τα χέρια του να κάνει την εκταφή της Θάλειας, χωρίς να γνωρίζει πως σε λίγες ώρες θα τον κατηγορούσαν άδικα», δήλωσε.

Μέχρι και σήμερα, πάντως, η υπόθεση της Θάλειας Τρικαλιώτη παραμένει καταχωρημένη στο αρχείο με την ένδειξη: Αυτοκτονία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης