Η σύλληψη του 63χρονου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ήρθε να συμπληρώσει το παζλ εξιχνίασης των παρατραπεζών που δρούσαν τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Η περίπτωση του εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε και ενεχυροδανειστήριο οχημάτων, χαρακτηρίζεται από την αστυνομία «πανομοιότυπη» με αυτή των υπόλοιπων κατηγορουμένων για τοκογλυφία, με την ουσιαστική διαφορά ότι ο 63χρονος έμπορος κατηγορείται ότι δρούσε μόνος του.
Στα χέρια της ασφάλειας βρίσκεται ένα ντοσιέ, στο οποίο αναφέρονται περισσότερα από 30 ονόματα, που θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από την ασφάλεια για τις συναλλαγές που είχαν με τον Γ. Αϊβάζογλου. Παρότι ο ίδιος μετά τη σύλληψή του αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία, υποστηρίζοντας πως «έκανα εξυπηρετήσεις», αστυνομικοί επιμένουν ότι έδινε τοκογλυφικά δάνεια, μέσω και των αυτοκινήτων που κρατούσε ως ενέχυρα, φτάνοντας σε σημείο να εισπράττει τόκους 30% μηνιαίως.
Παράλληλα με το ντοσιέ εξετάζονται καρτέλες με ονόματα προσώπων και αριθμούς κυκλοφορίας αυτοκινήτων αλλά και 25 γραμμάτια που είχε στα χέρια του και για τα οποία εκφράζονται υποψίες ότι οι συναλλαγές ήταν ύποπτες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση θύματος -αναφέρεται στη δικογραφία- το οποίο έδωσε το αυτοκίνητό του ως ενέχυρο, πήρε στα χέρια του ένα ποσό της τάξης των 1.800 ευρώ και υποχρεώθηκε να δίνει μηνιαίως τόκους ύψους 750 ευρώ. Αυτό μάλιστα που προκάλεσε εντύπωση στην τελευταία υπόθεση για την οποία συνελήφθη ήταν ότι τα αυτοκίνητα που κρατούσε ως ενέχυρα τα νοίκιαζε στη συνέχεια στους ιδιοκτήτες τους, τοποθετώντας μέχρι και σύστημα εντοπισμού (GPS), προκειμένου να τα «κατάσχει», εάν οι ιδιοκτήτες τους δεν εξοφλούσαν τους τόκους.
Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση Αϊβάζογλου εκφράζουν την πεποίθηση πως μέσα από την ατζέντα θα καταλήξουν και σε άλλες τοκογλυφικές δραστηριότητες εκτός των ενέχυρων αυτοκινήτων. Άλλωστε ο 63χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για τοκογλυφία ύστερα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του και η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με την εφ. Μακεδονία, ο Γιώργος Αϊβάζογλου είναι γνωστός στις τοπικές αστυνομικές αρχές, καθώς είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται το τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα ο ίδιος είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα απαγωγής από Αλβανούς, οι οποίοι απαιτούσαν 400.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του, τον Οκτώβριο του 2010.