Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Θάνος Ι. Ξυδόπουλος

Το zougla.gr επισκέφθηκε το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, το οποίο δημιουργήθηκε από τον ΕΟΣ Βόλου το 1967. Οι εικόνες και η κατάσταση που καταγράψαμε δεν θυμίζουν σύγχρονο χιονοδρομικό, εν έτει 2022. Φανταστείτε να ήταν σε λειτουργία, καθώς ο πεζόδρομος από το πάρκινγκ του χιονοδρομικού είναι γεμάτος λακκούβες, το εκδοτήριο, αλλά και ο χώρος ενοικίασης εξοπλισμού σκι θυμίζει εποχές του 1990, ενώ δύο κτήρια εντός του χιονοδρομικού είναι εγκαταλελειμμένα στον χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, πινακίδες σήμανσης είναι πεταμένες. Στο μεταξύ, κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν πιστοποιηθεί οι μονοθέσιοι και διθέσιοι αναβατήρες, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί από τη δεκαετία του 1980. Καλό θα ήταν να μας ενημερώσει ο Βολιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης, ο οποίος έχει την πολιτική ευθύνη της διαχείρισης του Χιονοδρομικού, στα ερωτήματα που θέτει το zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, τι έργα ανακατασκευής έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια; Στο χιονοδρομικό τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για επισκέπτες και χιονοδρόμους;

Επίσης, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν έχει εκπονηθεί ποτέ business plan, πλήρως κοστολογημένο για νέα λίφτ, ανακατασκευές κτηρίων και υποδομών του εν λόγω χιονοδρομικού. Παράλληλα, θα θέλαμε να γνωρίζουμε κατά πόσο το εν λόγω χιονοδρομικό είναι κερδοφόρο.

Για την ιστορία, από το 1997, τη διαχείριση του κέντρου έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μαγνησίας   (ANEM).

Οι αγριολεύκες που το περιβάλλουν του χάρισαν και το όνομά τους.

Υψόμετρο: 1.170μ. – 1.471μ.
Σύνολο αναβατήρων: 5
Σύνολο πιστών: 8
Συνολικό μήκος πιστών: 5 χλμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης