Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση ο οποίος ερευνά την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, μέχρι στιγμής έχουν δώσεις εξηγήσεις ως ύποπτοι τέσσερα άτομα, ενώ παράλληλα έχουν καταθέσει και άλλα πρόσωπα ως μάρτυρες.

Τα τέσσερα αυτά άτομα έδωσαν εξηγήσεις στον κ. Ζήση ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων, που σχετίζονται με παραβιάσεις τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα. Και οι τέσσερεις παρέδωσαν σχετικά υπομνήματα μέσω των συνηγόρων τους στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος μελετά τα υπομνήματα, αλλά και τα ευρήματα που συνέλεξε από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε πρόσφατα στα γραφεία της ΕΥΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις που ήδη έχουν καταθέσει, είναι ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι συμμετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Παράλληλα, στον κ. Ζήση, πέραν του δικηγόρου Γρηγόρη Δημητριάδη που εκλήθη ως μάρτυρας, έχουν κληθεί και έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες ακόμη η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου, η οποία διετέλεσε υπεύθυνη εισαγγελέας για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών περί παρακολουθήσεων προσώπων. Επίσης, ως μάρτυρας κλήθηκε και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα ήταν επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Το πόρισμα του κ. Ζήση αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος που ξεκινά από 16 Σεπτεμβρίου 2024. Το πόρισμα και όλη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία με πρωτοβουλία της αναβάθμισε την έρευνα που είχε ξεκινήσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την ανάθεσε στον κ. Ζήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η κυρία Αδειλίνη θα έχει την τελική απόφαση για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης