Παύουν να ισχύουν σήμερα τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17 Ιουλίου λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 06:00 το πρωί, ήταν τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Από σήμερα, λοιπόν, η Μύκονος επανέρχεται στην κανονικότητα, με τις Αρχές ωστόσο να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να ληφθούν στο μέλλον και πάλι νέα μέτρα σε περίπτωση που παρατηρηθεί επιδημιολογική επιβάρυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και άλλα νησιά στο στόχαστρο των Αρχών 

Εκτός από τη Μύκονο, στο στόχαστρο των Αρχών, όσον αφορά στη διασπορά του ιού, είναι και άλλα δημοφιλή και κοσμοπολίτικα νησιά.

Στην Πάρο οι Αρχές κλιμακώνουν τους ήδη αυξημένους ελέγχους με στόχο την τήρηση των μέτρων ειδικά στη νυχτερινή ζωή. Το τελευταίο διήμερο επιβλήθηκαν 7 λουκέτα σε κλαμπ και 1 στην Αντίπαρο, μαζί με τα ανάλογα πρόστιμα. Εκεί ακολουθείται ένα διαφορετικό μοντέλο μέτρων, με έμφαση στα πρόστιμα και στο κλείσιμο όποιων επιχειρήσεων παρανομούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και κλείσιμο για 7 ημέρες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 20.000 ευρώ και 15 μέρες λουκέτο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Πάρο εντοπίστηκαν πελάτες όρθιοι σε μαγαζιά, που χόρευαν χωρίς αποστάσεις. Μάλιστα, σε ένα από αυτά, 50 όρθιοι θαμώνες δημιούργησαν 270 περιστατικά κορωνοϊού στο νησί, αλλά και σε άλλα γειτονικά.

Το μοντέλο της Πάρου εκτιμάται πως μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα νησιά, καθώς η χαλάρωση των μέτρων τα έφερε ένα βήμα πριν το κόκκινο. Πρόκειται για νησιά που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των τουριστών, όπως η Ζάκυνθος, η Λέρος, η Κέρκυρα, η Κως, η Λέσβος, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Αντίπαρος και η Ρόδος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης