Μελλοντικά στις ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες το αρχαιοελληνικό λήμμα «Ιδιώτης» θα παραπέμπει απαραιτήτως σε φωτογραφία του Αλέξη Κούγια. Κάποτε σήμαινε απλώς «ανόητος». Σήμερα η ελληνικότατη, με σανσκριτική ρίζα λέξη, επιβιώνει με την ίδια ακριβώς έννοια σε όλες τις λατινογενείς γλώσσες του κόσμου. «IDIOT».
Η ετυμολογική – γλωσσολογική αυτή αναδρομή κρίθηκε αναγκαία λόγω επικαιρότητας. Δεν πρόλαβε να
Είναι προφανές πώς για λόγους σεβασμού προς τον νεκρό δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με την ουσία της υπόθεσης αυτής. Θα ασχοληθούμε ωστόσο με την ουσία της δικανικής οντότητας που είναι ο Αλέξης Κούγιας. Τρεις ήττες στο ποινικό που καταλήγουν σε μία αστική αγωγή που εκδικάζεται με έκτροπα και μπράβους στο Ηράκλειο Κρήτης. Η απόφαση αυτή εφεσιβάλλεται και εκδικάζεται στην Αθήνα. Περιέργως η απόφαση δεν κοινoποιείται στους αντιδίκους, αποκρύπτεται τεχνηέντως και ο λόγος είναι απλός. Για να μην τελεσιδικήσει. Για να υφέρπει στο διηνεκές. Περίεργα πράγματα που μόνον η δικανική ατσιδοσύνη του «καλύτερου δικηγόρου της Ελλάδας» μπορεί να συλλάβει για να παραμυθιάσει τους πελάτες του. Τερτίπια εκτός δικανικής δεοντολογίας και πολιτισμού. Κολπάκια της πιάτσας. Αντί για άλλο σχόλιο αφιερώνουμε στον Αλέξη Κούγια ένα σημείωμα ενός εκ των πρωταγωνιστών στην επίμαχη υπόθεση.
Μιλήσαμε με τον κ. Καλαϊτζή δια ζώσης. Την συνομιλία αυτή στην οποία αποτυπώνεται και η πραγματικότητα και όχι οι αισχροί και άθλιοι ισχυρισμοί του Αλέξη Κούγια μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί:
Δεν έχουμε τίποτε άλλο να προσθέσουμε. Αφήνουμε το φαινόμενο αυτό της νομικής επιστήμης να προσπαθεί να πείσει του νέους πελάτες του, όπως τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τις επαγγελματικές ικανότητες του, το ήθος και την επιστημονική αρτιότητα του. Το αστείο είναι ότι τους πείθει…
ΥΓ: Για τον κ. Αλέξη Κούγια: Ιδιώτης εκ του «ίδιος», ο άνθρωπος ο απαίδευτος, ο μη συμμετέχων και μη κατανοών τα κοινά, ο αμόρφωτος, ο ηλίθιος όπως επικράτησε ως δάνειο στην Λατινική. Idiota. Πρόκειται για όρο με ευρεία χρήση στην Εκκλησία του Δήμου για όσους δεν διέθεταν κοινωνική συνείδηση και ατομική ευθύνη. Σε αντίθεση με τον «πολιτικό» κατά Αριστοτέλη ο οποίος καταγράφει και την διαφορά μεταξύ των δύο όρων. Δεν έφθασε σε εμάς με άλλη ορθογραφία αν και λογικά θα μπορούσε να γράφεται και ως «ιδιό (ω) της». Ο άνθρωπος που κοιτά μόνον την πάρτη του. Γκέγκε;