Τα τρακτέρ τους στους δρόμους «βγάζουν» οι ροδακινοπαραγωγοί του Ημαθίας. Όπως αποφάσισαν σε σύσκεψη οι εκπρόσωποί τους, αύριο, μετά τις 10, οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον Κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό.

Αντίστοιχα, οι αγρότες του νομού Πέλλας θα συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στη διασταύρωση Μαυροβουνίου (76ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας) και από εκεί θα μεταβούν στη Νομαρχία Πέλλας, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόθεση των ροδακινοπαραγωγών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών» Ν. Ημαθίας, Τάσος Χαλκίδης, δεν είναι να προχωρήσουν στον αποκλεισμό των δρόμων. Στόχος τους είναι να «πιέσουν», ώστε να δοθεί λύση σε μία σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν, με κυριότερο εκείνο που αφορά στην τιμή που θα εισπράξουν, για τα ροδάκινα που διέθεσαν το καλοκαίρι στις βιομηχανίες.

Οι ροδακινοπαραγωγοί έχουν καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στους βουλευτές των Νομών. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκίδη, η απάντηση που έχουν πάρει, μέχρι στιγμής, είναι ότι την 1η Δεκεμβρίου θα υπάρξει συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης