Μέσω… Facebook επέλεξε να απαντήσει ο νυν υφυπουργός Υγείας και πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας στις καταγγελίες του λογιστή Γιώργου Σαραντίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαραντίδης είχε καταγγείλει στις εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» ότι ο κ. Μπέζας, την περίοδο που ήταν υφυπουργός Οικονομικών, είχε ενημερωθεί με δύο επιστολές για την φοροδιαφυγή μαμούθ της οικογένειας Γουλανδρή, χωρίς ωστόσο να κάνει τίποτα.

Συγκεκριμένα, το 2008 απευθύνθηκε με δύο επιστολές, στις οποίες ανέφερε τα πάντα στον τότε υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της ΝΔ, αρμόδιο για φορολογικά και τελωνειακά θέματα, Αντώνη Μπέζα, ο οποίος όμως δεν του απάντησε ποτέ. Η υπόθεση του Γιώργου Σαραντίδη γίνεται αργότερα επερώτηση στη βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Δρίτσα, για να ακολουθήσει η απάντηση του πρώην υπουργού Οικονομικών της ΝΔ, Γιάννης Παπαθανασίου, ότι απλά γίνονται έλεγχοι.

Παρόλο που η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής αναζήτησε τον κ. Μπέζα και ενημέρωσε στενό του συνεργάτη, ο ίδιος δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως, προτίμησε να απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα μέσω ανάρτησης στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

O κ. Μπέζας λησμονεί τις δύο επιστολές που του απέστειλε ο κ. Σαραντίδης στις 19/9/2008 και στις 3/11/2008. Το Υπουργείο Οικονομικών στις 15 Φεβρουαρίου του 2012 απάντησε στον αρχιλογιστή… τονίζοντας ότι δεν… μπορεί να συνεχίσει (!) τους ελέγχους και πως ο καταγγέλλων θα πρέπει να απευθυνθεί στα δικαστήρια…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  

Για την υπόθεση Σαραντίδη-Γουλανδρή, από τις 16 Δεκεμβρίου έχει επίσης ενημερωθεί το Γραφείο Τύπου, της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος, στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, καθώς και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού αλλά και του πρώην υπ. Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 5 Δεκεμβρίου, για πρώτη φορά ο πρώην αρχιλογιστής των εταιρειών της οικογένειας Γουλανδρή, Γιώργος Σαραντίδης, περιέγραψε στην εκπομπή «Ζούγκλα» τον απίστευτο δικαστικό Γολγοθά του, εξαιτίας του θάρρους του να καταγγείλει τα πρώην αφεντικά του για φοροδιαφυγή που αγγίζει σήμερα τα 155 εκατ. Ευρώ.

Το παράδοξο όμως της όλης αυτής υπόθεσης που το κουβάρι της ξετυλίχθηκε στις εκπομπές που ακολούθησαν, είναι ότι ο καταγγέλλων βρίσκεται σήμερα στη θέση του κατηγορούμενου για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού.

Τη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη λοιπόν συνθέτουν δικαστικοί λειτουργοί, οι εφοπλιστές Ιωάννης και Κώστας Γουλανδρής, ο λογιστής Γιώργος Σαραντίδης και η ανήλικη κόρη του, Χριστίνα, η οποία κατηγορήθηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε ηλικία 4-10 ετών και, ενώ ήταν 15 ετών, απολογήθηκε σε τακτικό ανακριτή για ενηλίκους.

Στην ίδια εκπομπή, ο Γιώργος Σαραντίδης ανέφερε επίσης ότι απευθύνθηκε τόσο σε τρεις υπουργούς και έναν γενικό γραμματέα του υπουργείου οικονομικών, όσο και στο ΣΔΟΕ, καταγγέλλοντας τις οικονομικές ατασθαλίες που είχε διαπιστώσει αλλά περαιτέρω έλεγχος δεν έγινε ποτέ.

Λίγες ώρες μετά το τέλος της εκπομπής, οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν έφοδο στο δικηγορικό γραφείο του Νίκου Διαλυνά, πληρεξούσιο δικηγόρο του Γιώργου Σαραντίδη, και ξεκίνησαν αναδρομικό έλεγχο των οικονομικών του στοιχείων σε βάθος επταετίας.

Αντί λοιπόν το ΣΔΟΕ να καλέσει τον πρώην αρχιλογιστή της οικογένειας Γουλανδρή, με μια ανεξήγητη κίνηση, «επισκέφθηκε» τον δικηγόρο Νίκο Διαλυνά, ο οποίος παρευρισκόταν και στο πάνελ της εκπομπής.

Το πρωινό της ίδιας μέρας, ο λογιστής Γιώργος Σαραντίδης και η κόρη του, Χριστίνα, συνοδευμένοι από τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους Νικόλαο Διαλυνά κατέθεσαν δύο αναφορές φωτιά στον Άρειο Πάγο

Τεράστια εντύπωση προκαλούν οι δύο αυτές αναφορές που τέθηκαν υπόψη του Προέδρου, Εισαγγελέα και Επιθεωρητή του Αρείου Πάγου και αφορούν την Χριστίνα Σαραντίδου, η οποία γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου το 1987 και τον πατέρα της, οικονομολόγο-λογιστή που διώκεται από τον επιχειρηματία.

Επιπλέον, καταγγέλλονται δικαστικοί λειτουργοί για απίστευτες αποφάσεις και ενέργειές τους σε βάρος της Χριστίνας Σαραντίδου, όταν αυτή ήταν ανήλικη.

Επίσης προσκομίστηκε πρόχειρο σχέδιο δικαστικής απόφασης που φέρει την υπογραφή του τότε προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών κ. Κατσιμίχα οποίος σε απόφαση που φέρεται να του… δόθηκε γραμμένη σε υπολογιστή προβαίνει σε χειρόγραφες διορθώσεις του κειμένου, καθώς οι «εντολείς» του είχαν λησμονήσει να απαλείψουν εκφράσεις σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, όπως «ημών», «μας», «η εταιρεία μας», «ο δικηγόρος μας». Ο εν λόγω δικαστής αφού έσβηνε τις προαναφερόμενες λέξεις, χειρόγραφα ανέγραφε «της αιτούσης», «της εταιρείας» κτλ.

Ατυχώς όμως ο δικαστής, πάνω στη βιασύνη του, ξέχασε να διορθώσει δύο φράσεις που αναφερόταν σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, όπως «ετέλεσαν σε βάρος μας αξιόποινες πράξεις» και «και από τον πληρεξούσιο δικηγόρο ημών…». Η απόφαση αυτή κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο ως επίσημη περιέχοντας τις δύο φράσεις που ο ανώτερος δικαστικός είχε ξεχάσει να διορθώσει.

Να σημειωθεί ότι βάσει αυτής της απόφασης, διετάχθη η συντηρητική κατάσχεση κινητών και ακινήτων του Γεωργίου Σαραντίδη και της συζύγου του για ποσό 5,400,000 ευρώ. Στη συνέχεια η υπόθεση περνάει στον εισαγγελέα Γκύζη , ο οποίος ενώ διορθώνει τις χειρόγραφες διατάξεις, σύμφωνα με τον κ. Σαραντίδη δεν τις κοινοποιεί στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με αποτέλεσμα η περιουσία της οικογένειας να παραμένει μέχρι και σήμερα δεσμευμένη.

Διαβάστε όλο το χρονικό της υπόθεσης Σαραντίδη:

Φοροδιαφυγή μαμούθ

“Προκλητικό πέσιμο”

“Καταγγέλλω τον Γουλανδρή”

Άκρα του τάφου σιωπή

Η απόλυτη διαπλοκή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης