Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στους αστυνομικούς η σύζυγος του δημοσιογράφου, Αδαμαντία, η οποία είναι και αυτή που είδε τους δράστες από το θυροτηλέφωνο λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία.

Παράλληλα, από τις μέχρι τώρα καταθέσεις προκύπτουν πολλές αντιφάσεις, οδηγώντας ουσιαστικά την Αντιτρομοκρατική σε αδιέξοδο. Επιπλέον, από το οπτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία από τις κάμερες της περιοχής, αλλά και της διαδρομής που χρησιμοποιούσε συνήθως ο δημοσιογράφος, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο.

Περιμένουν την προκήρυξη

Την προκήρυξη για την ανάληψη του τρομοκρατικού αυτού χτυπήματος περιμένουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, το μόνο που συνδέει την επίθεση με την οργάνωση είναι τα όπλα-ταυτότητα της οργάνωσης που χρησιμοποιήθηκαν.

Να σημειώσουμε ότι στα προηγούμενα χτυπήματά της (Α.Τ. Κορυδαλλού, ΑLTER, Nεκτάριος Σάββας), η «Σέχτα Επαναστατών» είχε στείλει άμεσα προκήρυξη, με μεγαλύτερο διάστημα να μεσολαβεί μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα (πέντε ημέρες).

Σε όλες τις προηγούμενες προκηρύξεις της η «Σέχτα» έχει χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα. «Από εδώ και πέρα η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο και μία σφαίρα, ενώ τα σώματά τους αποτελούν ιδανικό σημείο εξάσκησης σκοποβολής» ανέφερε η οργάνωση στην πρώτη της προκήρυξη, μετά την ένοπλη επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού.

Η επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η επιστολή – μυστήριο

Με νέο «μάτι» βλέπουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής την επιστολή – μυστήριο που είχε σταλεί πριν από λίγες ημέρες στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», με την οποία γινόταν ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην οποία έχασε τη ζωή του ο υπασπιστής του υπουργού, Γιώργος Βασιλάκης.

Στην επιστολή αποστολέας ήταν ο «Θανάσης Κλάρας» (το πραγματικό όνομα του Άρη Βελουχιώτη), ενώ ο συντάκτης περιέγραφε λεπτομερώς το χτύπημα στο υπουργείο, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα της οργάνωσης. «Το όνομά μας θα το μάθετε στα επόμενά μας χτυπήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν και από την πρώτη στιγμή είχε συμπεριληφθεί το όνομα της «Σέχτας» στον κατάλογο με τους «υποψήφιους μνηστήρες», αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν μπορούσαν να συνδέσουν την οργάνωση με το χτύπημα. Η δυναμική επανεμφάνιση της «Σέχτας» όμως, με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, δίνει νέα τροπή και στις έρευνες για τη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική