Στο Νοσοκομείο Νίκαιας μεταφέρθηκε για εξετάσεις εσπευσμένα τα χαράματα ο κρατούμενος Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν στο κελί του στον Κορυδαλλό, στις 4:00 το πρωί της Παρασκευής.

Μεταφέρθηκε στη Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο. Δεν επιβεβαιώνονται οι δηλώσεις του συνηγόρου του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, εμφραγματικού τύπου, και πως κινδυνεύει η ζωή του.
Οι ιατροί του νοσοκομείου αποφάνθηκαν πως μέχρι στιγμής δεν συντρέχει λόγος να χειρουργηθεί ο ασθενής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η δήλωση του συνηγόρου του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ήταν η εξής: «Χθες το μεσημέρι, αφότου ήταν στις φυλακές και είναι γεγονός ότι είχε επί τέσσερις μέρες μούδιασμα και ενοχλήσεις στη δεξιά πλευρά, τον είδε ο γιατρός ότι δεν περπάταγε καλά και τον έστειλε να κάνει εξετάσεις. Τον πήγαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, έγιναν όλες οι εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως είχε πάθει πρόσφατα εγκεφαλικό. Δημιουργήθηκε μεγάλος πανικός, γιατί, με την αρρώστια που έχει, ακόμα ένα εγκεφαλικό να πάθει, μπορεί να είναι μοιραίο».

«Οι γιατροί αποφάσισαν να νοσηλευτεί, όμως εκείνος είπε ότι έχει δικαστήριο σήμερα και θέλει να εμφανιστεί για να μη νομίζουν ότι παίζει θέατρο. Οι γιατροί αρνήθηκαν, εκτός κι αν υπέγραφε για να βγει», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Υπέγραψε και χθες βράδυ είχε έξαρση η κατάστασή του, έγινε διακομιδή στο νοσοκομείο και θα γίνει και επέμβαση, γιατί η κατάστασή του είναι σοβαρή. Έχει μια αρρώστια που από την ίδια πέθανε ο πατέρας του στα 62. Το εγκεφαλικό είναι έμφρακτο. Αν αιμορραγήσει το αγγείο στο κεφάλι, τότε μπορεί να πεθάνει».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στη «Ζούγκλα» υποστήριξε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης νοσηλεύεται σε δωμάτιο κρατουμένων στη Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Νίκαιας με ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο, το οποίο παρακολουθείται από τους γιατρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης