Σήμερα αρχίζει η δίκη για την υπόθεση κακοποίησης της μικρής Μυρτώς πριν από δύο καλοκαίρια στην Πάρο, μία ιστορία που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αχμέτ Βακάς θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς φέρεται να είναι ο δράστης της βίαιης επίθεσης κατά της 15χρονης τότε Μυρτώς σε απόκρημνη περιοχή στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Η ανήλικη νοσηλεύτηκε για επτά και πλέον μήνες σε κέντρο αποκατάστασης στη Βοστόνη και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και θα ακολουθήσει ένα πλήρες πρόγραμμα σε Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Συγκλονιστικές ήταν οι δηλώσεις της μητέρας της, λίγες μέρες μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, η οποία είχε ζητήσει να γίνει δίκη «για αυτό το παιδί, όχι για μένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμενόταν να ξεκινήσει στις 09.00 στα δικαστήρια της Σύρου. Εκεί, θα βρίσκονται μεταξύ άλλων η μητέρα της 17χρονης πλέον Μυρτώς Μαίρη Κοτρώτσου αλλά και ο πατέρας της.

Στιγμές φρίκης

Ήταν περί τα τέλη Ιουλίου του 2012, όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ έπεσε θύμα άγριας επίθεσης και μία μέρα μετά μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, όπου νοσηλεύτηκε στο Αττικό νοσοκομείο.

Το κορίτσι είχε πάει με τη μητέρα του για διακοπές στην Πάρο, όπου φιλοξενούνταν σε φιλικό τους σπίτι. Εκείνη την ημέρα, στις 8.30 το βράδυ, έκαναν μπάνιο στην περιοχή Χρυσή Ακτή και κάποια στιγμή η μητέρα της την έχασε. Η γυναίκα άρχισε να την αναζητά και βρήκε τη 15χρονη πίσω από βράχια, αναίσθητη και σε κακή κατάσταση. Το κορίτσι έφερε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και το πρόσωπο, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Η 15χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πάρου και στη συνέχεια διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Αττικό νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Η κοπέλα, που έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων και τελικά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στη Βοστόνη, όπου και παρέμεινε για επτά μήνες σε κέντρο αποκατάστασης.

Έπειτα, με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, οι οικείοι της μικρής Μυρτώς την υποδέχθηκαν κατά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ, επιστροφή που συνέπεσε με την έναρξη της δίκης του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς.

Διαβάστε επίσης:
Παίζουν με τα χρήματα για τη Μυρτώ, Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014, 21:52

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης