Bαθύτατη θλίψη και βαρύ κλίμα σκέπασαν σήμερα το νεκροταφείο Μελισσίων, όπου σε στενό οικογενειακό κύκλο πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Σάκη Μπουλά. Μόνο οι συγγενείς, οι στενοί φίλοι και συνεργάτες τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του.
«Ένας υπέροχος άνθρωπος», «μάγκας», «παλικάρι», «γενναίος», «ταλαντούχος», «αξιοπρεπής», «σεμνός», «ο άνθρωπος με το μεγάλο χαμόγελο» είναι μερικά από τα λόγια που χρησιμοποίησαν γνωστοί καλλιτέχνες, φίλοι και συνεργάτες του όταν έμαθαν το πρωί της Παρασκευής ότι ο χαρισματικός και πολυτάλαντος Σάκης Μπουλάς δεν θα είναι πια κοντά τους.
Αν και γνώριζαν ότι η κατάσταση της υγείας του δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας, δηλώνουν ότι ο θάνατός του δεν παύει να αποτελεί σοκ για εκείνους.
Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Σάκη Μπουλά αναφέρει:
«Έφυγε την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, ο πολυαγαπημένος μας Σάκης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Όπως έζησε με σεμνότητα, ο ίδιος θα επιθυμούσε με την ίδια σεμνότητα να τον αποχαιρετήσουμε. Γι’ αυτό το λόγο η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί με την παρουσία μόνο στενών συγγενών και φίλων του. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά όλον τον κόσμο για την αγάπη, το ενδιαφέρον και την στήριξη και εκφράζει την παράκλησή της προς όλους όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του, να καταθέσουν ενίσχυση υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα. τηλ. 2107757153, 210 7757153 και 210 775793».
Ο Σάκης Μπουλάς έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ηλικία 60 ετών, έπειτα από πολύμηνη και άνιση μάχη με τον καρκίνο.
Το ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο ανακοινωθέν του τονίζει ότι «ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια».
«Ένας καταπληκτικός άνθρωπος»
Ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που συνεργάστηκε μαζί του, το 1974, χαρακτήρισε το διάστημα της συνεργασίας τους «περίοδο αθωότητας». Παράλληλα, αποκάλυψε πως όταν πραγματοποιούσαν περιοδεία στη Βιέννη είχε γίνει πρόταση στον Σάκη Μπουλά να παραμείνει εκεί, προκειμένου να κάνει καριέρα κλασικού τραγουδιστή.
Ο μουσικοσυνθέτης τόνισε ότι ο Σάκης Μπουλάς είχε «πλήρη γνώση και απόλυτη συνείδηση της κατάστασής του», την οποία αντιμετώπισε παλικαρίσια.
Για τη συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον ηθοποιό μίλησε στο zougla.gr και ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, επισημαίνοντας το καλλιτεχνικό εύρος και ταλέντο του Σάκη Μπουλά.
Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιάννης Γιοκαρίνης έκανε λόγο για έναν «καταπληκτικό» άνθρωπο που αντιμετώπισε «με θάρρος» τη μάχη με τον καρκίνο.
Η Ελένη Ράντου ήταν ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Σάκη Μπουλά και μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook αποχαιρέτησε τον γνωστό ηθοποιό με ένα μήνυμα που συγκίνησε τους πάντες. «Εγώ το θάνατο δεν τον φοβάμαι! Ένας ωραίος ύπνος είναι… μου ‘λεγες. Καληνύχτα, Σακούλη μου. Κοιμήσου όμορφα» έγραψε η Ελένη Ράντου.
Η φιλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον Σάκη Μπουλά μετρούσε δεκαετίες. Μάλιστα, οι δυο τους είχαν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Έτσι, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν θα μπορούσε να μην αποχαιρετήσει τον καλό του φίλο με τον δικό του τρόπο. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο γνωστός καλλιτέχνης ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία με τους δυο τους στα νιάτα τους και έγραψε το εξής σχόλιο: «Καλό ταξίδι».
Βιογραφία
Είχε γεννηθεί στις 11 Μαρτίου του 1954 στο Κιλκίς και μεγάλωσε στον Πειραιά. Διέγραψε μια πλούσια πορεία στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, ενώ ιδιαίτερα δραστήριος ήταν και στον χώρο του τραγουδιού και της σάτιρας.
Λόγω της ασθένειάς του είχε διακόψει και τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στη μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν: Οι γενναίοι της νύχτας» πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.
Μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά δημιούργησαν το πρώτο μουσικό καφενείο στην Ελλάδα, με το όνομα «Σούσουρο», χρησιμοποιώντας τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα.
Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο «Αχ Μαρία» στα Εξάρχεια, τη θρυλική σκηνή όπου για δέκα χρόνια λειτούργησε μια παρέα με ανατρεπτικότητα, χιούμορ και αγάπη για τη μουσική. Ο Σάκης Μπουλάς μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Ισιδώρα Σιδέρη, Λάκη Παπαδόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σοφία Βόσσου, αλλά και μια ευρύτερη παρέα δημιουργών που κατά καιρούς συμμετείχαν στα προγράμματα του εξαρχειώτικου στεκιού, έγραψαν τη δική τους σελίδα στον αθηναϊκό μουσικό χάρτη από το 1980 μέχρι το 1990.
Στη μικρή οθόνη εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές, ξεκινώντας από την ΕΡΤ και το «Γκράφφιτι» μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη. Παρουσίασε τηλεπαιχνίδια όπως το «Κάνε ό,τι κάνω» και αργότερα, το 2000, πρωταγωνίστησε στην κωμική τηλεοπτική σειρά «Δέκα λεπτά κήρυγμα».
Στον κινηματογράφο η πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1981. Οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε ή είχε βασικούς ρόλους μεταξύ άλλων είναι οι εξής: «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» (1981), «Ντελίριο» (1983), «Ας περιμένουν οι γυναίκες» (1998), «Η αγάπη είναι ελέφαντας» (2000), «Λουκουμάδες με μέλι» (2004), «Πεθαίνω για σένα» (2009) κ.ά.
Ο Σάκης Μπουλάς ως τραγουδιστής είχε κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους: Μπουλάς-Ελλάς (1986, Σάκης Μπουλάς), «Ali Baba» (maxi single, μουσική Μιχάλης Ρακιντζής, 1987), «Ας πρόσεχες» (album, μουσική Μιχάλη Ρακιντζή, 1987), Ζαμανφού (1992), «Έκθεση ιδεών» με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000). Παράλληλα, συμμετείχε και σε πολλούς δίσκους άλλων ερμηνευτών, όπως: «Ανεπίδοτα γράμματα» του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, «Καντάτα για τη Μακρόνησο» του Θ. Μικρούτσικου, «Λουκιανού Διάλογοι» του Μ. Πλέσσα, «Αχαρνής» του Δ. Σαββόπουλου, κ.ά.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του τραγούδησε σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες, και συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τους Θάνο Μικρούτσικο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Βλάσση Μπονάτσο, Διονύση Τσακνή, Μάνο Λοΐζο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα, καθώς και με τον Διονύση Σαββόπουλο.
Ως στιχουργός συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Έχει γράψει στίχους για τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, καθώς και πολλά που τα είχε ερμηνεύσει ο ίδιος.