Τοπικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από τις βραδινές ώρες.

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Αττική, ενώ θα σημειωθούν βροχές και πιθανότατα καταιγίδες στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου. Νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 3 έως 4 βαθμούς κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πρωί της Δευτέρας χιονίζει στα ορεινά της Μακεδονίας, ενώ κατά τόπους χιόνι πέφτει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εάν δεν είναι απαραίτητο να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, καθώς οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα ολισθηροί. Καλό επίσης είναι οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες.

Για το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες, μίλησε στη zougla.gr o μετεωρολόγος Σπύρος Λινάρδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Λόγω των συνεχιζομένων χιονοπτώσεων, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο σχεδόν το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στο δρόμο Λαμίας – Άμφισσας με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία από το 10ο χιλιόμετρο μέχρι το 17ο, στην περιοχή του Μπράλλου, και από το 49ο έως το 53ο, λίγο μετά τη Γραβιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, τις επόμενες ώρες θα είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για τους οδηγούς, που θα κινηθούν στα συγκεκριμένα τμήματα του δρόμου.

 Επίσης, στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για τα οχήματα, που κινούνται στη θέση Ράχες Τυμφρηστού, ενώ στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού χιονίζει από το 12ο χιλιόμετρο έως το 18ο.

Στα ορεινά της δυτικής Φθιώτιδας η συγκοινωνία διεξάγεται με προβλήματα και σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων και στο δρόμο από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη στην Θεσσαλονίκη, αλλά και για την πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Ελατοχωρίου και του Σελίου τόσο από την Βέροια, όσο και από την Νάουσα.

Στα Τρίκαλα, απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω του παγετού στην επαρχιακή οδό Πύλης- Μεσοχώρας από το 24ο χιλιόμετρο του δημοτικού διαμερίσματος Στουρναρέικων έως το 55ο χιλιόμετρο του δημοτικού διαμερίσματος Μεσοχώρας. Επίσης, με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην «Κατάρα». Συγκεκριμένα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 64ο έως το 76ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρικάλων-Ιωαννίνων.

Επίσης οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στα ορεινά επαρχιακά δίκτυα των νομών Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών.

Δείτε live εικόνες από όλα τα χιονοδρομικά κέντρα τις χώρας μέσω του http://www.snowreport.gr/ στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.snowreport.gr/snowcam/kaimaktsalan/sarantovrisi.html.

 

Πρώτη ενημέρωση: 4 Ιανουαρίου, 19:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης