Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σπείρα εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων, η οποία προσέγγιζε πολίτες και, με το πρόσχημα της οφειλής χρηματικού ποσού από συγγενικό τους πρόσωπο, τους αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά.

Την περασμένη Τετάρτη συνελήφθησαν στην Αθήνα τέσσερα μέλη της σπείρας, όλοι Έλληνες, δύο άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 43, 23, 23 και 31 ετών αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα εξαπατούσε κατ’ εξακολούθηση ηλικιωμένους με την ίδια μέθοδο δράσης.

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και τους αποσπούσαν χρήματα με το πρόσχημα δήθεν οφειλής. Σε άλλες περιπτώσεις έπειθαν τα θύματά τους ότι δικαιούνται χρήματα από επιστροφή φόρου, για την οποία όμως έπρεπε πρώτα να καταβάλουν αντίτιμο, για την αγορά υποτιθέμενου παραβόλου.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στις περιοχές της Κυψέλης, των Αμπελοκήπων, των Πετραλώνων, του Κολωνού, του Αγίου Παντελεήμονα και του Βύρωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης