Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ο Γερμανός καθηγητής, που απεβίωσε σε ηλικία μόλις 42 ετών στο νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, υπέστη ένα σπάνιο μεν, αλλά γνωστό σύνδρομο-σοκ από τη δράση του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από οξεία πνευμονική εμβολή ή αλλιώς από μαζική θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μία επιπλοκή, η οποία δυστυχώς είναι μη διαχειρίσιμη όταν εμφανιστεί. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το οποίο ενδεχομένως να μην ξεπερνά τη μισή ώρα, οι πνεύμονες του ανθρώπου παρουσιάζουν πλήρη θρόμβωση των αγγείων, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η αποστολή οξυγονωμένου αίματος από την καρδιά στα ζωτικά όργανα.

Δηλαδή ο ασθενής μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει υποστεί πλήρη κατάρρευση όλων των συστημάτων, κεντρικών και περιφερειακών, που τον διατηρούν στη ζωή. Ο συγκεκριμένος ασθενής, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο προσβεβλημένος από τον κορωνοϊό, παρουσίασε στις αιματολογικές εξετάσεις του υψηλά ποσοστά φεριτίνης στο αίμα.

Το στοιχείο αυτό αναφέρεται ως επιπλέον πληροφορία από τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και καθηγητή γενικής χειρουργικής Γιώργο Χαλκιαδάκη, ο οποίος μίλησε στο zougla.gr για την περίπτωση αυτή που προβληματίζει τους ειδικούς, δεδομένου ότι ο Γερμανός καθηγητής δεν υπέφερε από κανένα υποκείμενο νόσημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο zougla.gr ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι ο καθηγητής κατέληξε από θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων, ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό σπάνιο και ξαφνικό.

«Πρόκειται για σπάνιο περιστατικό. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν αυξημένη φεριτίνη είναι για μας υποψήφιοι να κάνουν θρομβώσεις. Ήταν πολλή. Το πρωί της 25ης Μαρτίου κάναμε ειδική εξέταση στα αγγεία των πνευμόνων και η κατάσταση ήταν φυσιολογική. Κάποιες ώρες όμως μετά τα αγγεία ήταν βουλωμένα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα ο κ. Χαλκιαδάκης σημείωσε πως, σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, ο καθηγητής δεν είχε υποκείμενο νόσημα. «Είχε λίγο πυρετό πριν φύγει από τη Γερμανία για να έρθει στην Ελλάδα. Τα συμπτώματα μετά αυξήθηκαν» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Χαλκιαδάκη στο zougla.gr

 

Σε μεταλλικό φέρετρο ο 42χρονος 

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής, Andreas Hilboll, κηδεύτηκε σε μεταλλικό φέρετρο.

Ο 42χρονος, μετά από επιπλοκές που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, άφησε την τελευταία του πνοή σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η σορός του 42χρονου καθηγητή μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, το οποίο τέθηκε σε ολιγόωρη καραντίνα. Την ίδια ώρα, δεν έγινε νεκροψία-νεκροτομή, καθώς από τον νόμο απαγορεύεται η διενέργειά της σε άνθρωπο που έχει πεθάνει από τέτοιου είδους ιούς.

Ήδη η οικογένεια του Γερμανού είχε έρθει σε επαφή με γραφείο τελετών στην Κρήτη, μέσω της γερμανικής πρεσβείας, το οποίο πήγε στο νεκροτομείο για να προχωρήσουν στην προετοιμασία της σορού.

«Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να μην υπάρξει μόλυνση τόσο του περιβάλλοντος όσο και εμάς των ίδιων. Το νεκροτομείο τέθηκε σε καραντίνα μέχρι που φτάσαμε και σφραγίσαμε τον νεκρό. Στη συνέχεια έγινε άμεσα η απολύμανση και επανήλθε η κανονικότητα» ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών που είχε αναλάβει την ταφή, Νίκος Χαρούλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης