Της Άντζελας Πεΐτση

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων της Μακεδονίας και της Θράκης, προετοιμάζει πυρετωδώς το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου με πιθανότερη ημερομηνία την Τρίτη 6/9/2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προεδρεία των 23 Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων από το σύνολο των νομών της Μακεδονίας και της Θράκης, θα παρουσιάσουν αναλυτικούς πίνακες και στοιχεία με τα ποσοστά της ανεργίας για την κάθε περιοχή του εκπροσωπούν. Επίσης και σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr οι συνδικαλιστές θα συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ανεργία, τη μαύρη εργασία, τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα καθώς και στη εργασιακή κατάσταση όπως «αυτή» έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα και ειδικά στην κάθε περιοχή.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές του zougla.gr, τα συνδικάτα της Βόρειας Ελλάδας θα προετοιμαστούν και θα οργανώσουν δυναμικές κινητοποιήσεις με ισχυρή την εκπροσώπηση και την παρουσία τους ανά νομό, στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ταυτόχρονα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προετοιμάσει και θα διοργανώσει ημερίδα με θέμα «Εργασιακά» στην οποία αναμένεται να μιλήσουν διακεκριμένοι εργατολόγοι και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ. Η ημερίδα προγραμματίζεται για τις επόμενες αμέσως επόμενες ημέρες, μετά την ευρεία σύσκεψη των 23 Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων της Β.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr τα εργατοϋπαλληλικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας ήδη έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους για την παρουσία τους στην 81η ΔΕΘ.

«Τοπικά» προβλήματα

Διευκρινίζεται πως, όπως είπαν εργασιακοί κύκλοι στο zougla.gr, οι νομοί της Βόρειας Ελλάδας, εκτός από το γενικότερα εργασιακά προβλήματα αντιμετωπίζουν και ειδικά ανά νομό. Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η «επιχειρηματική μετανάστευση» στις γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία καθώς και το «χτύπημα» στον εμπορικό κόσμο από τις αυθημερόν μετακινήσεις Ελλήνων καταναλωτών στις όμορες με την Ελλάδα χώρες, για «οικονομικότερες αγορές προϊόντων». Αυτά αποτελούν σημεία αιχμής που ανεβάζουν τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα. Στο σημείο αυτό όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, η ανεργία έχει διπλή διάσταση. Η πρώτη χτυπάει τον επιχειρηματικό κόσμο με τα γνωστά «λουκέτα» και η δεύτερη το ανθρώπινο υπαλληλικό δυναμικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις παραπάνω πληροφορίες του zougla.gr επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σερρών, Άλκης Απιδόπουλος. «Αυτό το θέμα είναι μία πραγματικότητα. Εδώ και έξι – επτά χρόνια –δηλαδή την περίοδο της κρίσης- άρχισε ο κόσμος να βρίσκει πλέον φθηνά προϊόντα στη Βουλγαρία. Δεν είναι μόνον το θέμα των εμπορικών προϊόντων. Πηγαίνουν αυθημερόν στη γειτονική χώρα για πάρα πολλά εμπορεύματα και αγοράζουν ακόμα και κρέατα. Επίσης, πολλές από τις επιχειρήσεις που έχουν εγκαταστήσει την έδρα τους στη Βουλγαρία πλέον φέρνουν εμπορεύματα στις Σέρρες με βουλγάρικο φορολογικό καθεστώς «χτυπώντας» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η κατάσταση είναι τραγική», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΚΣ.

Και υπογράμμισε: «Προς αυτή την κατεύθυνση δε λαμβάνεται κανένα μέτρο. Αντί να στηριχθούν οι ΜμΕ ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας, βλέπουμε στον αντίποδα γινόμαστε μάρτυρες αφανισμούς των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Οι επιχειρήσεις που σήμερα έχουν μείνει είναι οι «τύπου» franchise. Οι μικρές δεν μπορούν να επιβιώσουν. Ταυτόχρονα, δεν είναι μόνον τα βουλγάρικα προϊόντα, έχουμε στην πόλη μας και κινέζικα προϊόντα, που κι αυτά εντείνουν το πρόβλημα για τους Σερραίους επιχειρηματίες. Το τονίζω πως είναι ντροπή για το ελληνικό κράτος να υπάρχει ένα καθεστώς ανομίας, σ΄ αυτές τις επιχειρήσεις που έχουν στήσει και οι κινέζοι. Ο Έλληνας φορολογείται ενώ οι επιχειρηματίες αυτοί προστατεύονται από την ελληνική πολιτεία. Είναι λυπηρό γιατί πλέον έχει αφανιστεί όλος ο εμπορικός κόσμος των Σερρών. Προσπαθούν οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες να σταθούν να «νύχια και με δόντια» στην αγορά, δυστυχώς όμως βλέπουμε καθημερινά να κλείνει κι από μία επιχείρηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης