Την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και συσπείρωση στην αντίδραση ενάντια στην ακρίβεια αποφάσισαν σε σημερινή συνέλευση τα μέλη των επιτροπών «Ακρίβεια – STOP».

Στη συνάντηση που διοργάνωσαν απόψε στο Ρουφ, συμμετείχαν συνδικαλιστικά σχήματα, τοπικές κινήσεις πολιτών, φοιτητικά σχήματα, αλλά και απλοί ενεργοί πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζουν τα μέλη της επιτροπής, ο αγώνας που γίνεται στα ΜΜΜ αφορά όλους. «Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποίηση εδώ και έναν μήνα. Παράλληλα, πολλές συλλογικότητες στην Αθήνα έχουν ήδη κινητοποιηθεί στη λογική ‘δεν πληρώνω’, ενώ στηρίζουν έμπρακτα τις απεργίες. Το κίνημα μέρα με τη μέρα δυναμώνει», επισήμαναν.

Οι μελλοντικές κινητοποιήσεις θα είναι «δύο ταχυτήτων», καθώς το ένα σκέλος ολοκληρώνεται την 1η Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει την ενημέρωση του κόσμου για την αύξηση των εισιτηρίων, αλλά και τον αγώνα των εργαζομένων για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, αυτό αφορά τις -μετά την 1η Φεβρουαρίου- κινητοποιήσεις, για άρνηση πληρωμής του κομίστρου σε όλα τα ΜΜΜ εντός Αττικής, αλλά και τη μη αγορά καρτών απεριορίστων διαδρομών με τις νέες τιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη των επιτροπών «Ακρίβεια – STOP» αποφάσισαν στη σημερινή συγκέντρωση την συγκρότηση 28 δημοτικών επιτροπών και κινήσεων και κινητοποιήσεις με μαζικές εξορμήσεις τα επόμενα δύο Σάββατα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης