Στο πλαίσιο των στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, πέτυχαν τη σύλληψη τριών μελών κυκλώματος, το οποίο συγκροτήθηκε με σκοπό την παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από συστηματική αξιοποίηση στοιχείων για τη δράση του κυκλώματος και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Ξηροκρήνης, συνελήφθησαν οι τρεις ημεδαποί λαθροδιακινητές, ηλικίας 49, 55 και 58 ετών, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας κατέφθασαν στο προαναφερόμενο σημείο με τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρουν στην Αθήνα 15 μετανάστες που στερούνταν νόμιμα έγγραφα (11 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 ανήλικοι).

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη είσοδο και μεταφορά τους από τον Νομό Έβρου έως τη Θεσσαλονίκη, καθένας από τους μετανάστες κατέβαλε στα μέλη του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος τους για «εγκληματική οργάνωση» και «διευκόλυνση μεταφοράς-προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας», θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης