Πλήρης καταγραφή των προβλημάτων των δήμων της Δυτικής Αττικής έγινε κατά την ενημερωτική συνάντηση της εκλεγμένης Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου με τους δημάρχους της περιοχής, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Δημαρχείο Ελευσίνας.
Στη συνάντηση εκτός από τον εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, μετείχαν οι δήμαρχοι: Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος, Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, Φυλής Χρήστος Παππούς και (ο απερχόμενος) Δημήτρης Μπουραϊμης. Οι αντιδήμαρχοι Ελευσίνας, Αθανάσιος Μαυρογιάννης, Παναγιώτης Λινάρδος, Γαβριήλ Καμπάνης, Βασίλης Αγριμάνης, Μάνδρας, Μελέτης Αδάμ, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι παρατάξεων του Δήμου Ελευσίνας καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ορισμένοι εκ των οποίων έδωσαν υπομνήματα.
Οι δήμαρχοι ενημέρωσαν την εκλεγμένη Περιφερειάρχη για τα κοινά προβλήματα της Δυτικής Αττικής (τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Φυλή και τον Ασπρόπυργο, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, εκποίησης δημόσιων χώρων και παραλιών, της υψηλής ανεργίας, της ανεπάρκειας των προνοιακών δομών και των υποδομών υγείας, της μεταφοράς των μαθητών) καθώς και για τα ειδικότερα προβλήματα των δήμων τους.
Κατά την παρέμβασή της η Ρένα Δούρου τόνισε ότι η Περιφερειακή Παράταξη «Δύναμη Ζωής» εγκαινιάζει με τις συναντήσεις αυτές «ένα νέο μοντέλο διοίκησης της περιφέρειας, όπου πρώτη και κύρια θέση έχουν οι πολίτες και τα προβλήματά τους και όπου η διοίκηση δεν λειτουργεί ως παντογνώστρια ή ως κατέχουσα τις θαυματουργικές λύσεις. Αλλά ως εκείνος ο παράγοντας που θέλει να συμβάλλει στο διάλογο για την εξεύρεση λύσεων σε χρόνια προβλήματα». «Η «Δύναμη Ζωής» θέλει να είναι φορέας ενός άλλου, διαφορετικού ήθους διοίκησης και εξουσίας, σύμφωνα με το οποίο οι δήμοι είναι ισότιμοι συμμέτοχοι στη διαδικασία αντιμετώπισης των προβλημάτων και διεκδίκησης έναντι της κεντρικής εξουσίας». Η εκλεγμένη Περιφερειάρχης τόνισε ότι η συνάντηση δεν ήταν εθιμοτυπική αλλά ουσιαστική και εξήγησε ότι απορρίπτει τη χρήση της φράσης «καυτή πατάτα» γιατί υπονοεί πολιτικό κόστος, που η ίδια δεν λαμβάνει υπόψη της.
«Ζητείται η υπέρβαση, να λειτουργήσουμε μακριά από κομματικές ταυτότητες» υπογράμμισε.
Παρατήρησε δε ότι οι πολλές ανισότητες μεταξύ των δήμων οφείλονται στη μη ισότιμη αντιμετώπισή τους. «Για τη διοίκηση της Δύναμης Ζωής δεν υπάρχουν δημότες και περισσότερα και λιγότερα δικαιώματα αλλά πολίτες που δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχειώδη αγαθά». «Εκείνο που υπάρχει είναι πιεστικές ανάγκες που σχετίζονται με ζωτικά και διαχρονικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα».