Zougla Newsroom

Παράνομες μεταφορές μεταναστών με σαπιοκάραβο, σαν και αυτό που έστειλε στον βυθό της θάλασσας 82 ανθρώπους ανοιχτά της Πύλου, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις λιμενικές και δικαστικές αρχές. Η υπόθεση που φέρνει στη δημοσιότητα η zougla.gr, έχει μερικές σατανικές συμπτώσεις και χαρακτηριστικά με αυτή της Πύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα δικαστικά έγγραφα υπάρχει η περιγραφή των συνθηκών που έκαναν το ταξίδι οι μετανάστες αλλά και το πλοίο που ήταν πολύ πιθανό να μην έφτανε ποτέ στον προορισμό του. «Ήταν ανεπαρκούς χωρητικότητας για την μεταφορά τόσου μεγάλου αριθμού ατόμων σε συνδυασμό με την απόσταση που διανύθηκε μέχρι την θαλάσσια περιοχή στην οποία εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το σκάφος , δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ανυπαρξία σωστικών και πυροσβεστικών μέσων». 

 

Το σκάφος «IMREN 1» ακινητοποιήθηκε μεταξύ Κατάκολου Ηλείας και Ζακύνθου με 38 παράνομους μετανάστες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά. Ο καθένας τους είχε πληρώσει από 3.000 έως 3.500 ευρώ ενώ αν η μεταφορά αφορούσε ολόκληρη οικογένεια τότε η εγκληματική οργάνωση έκανε έκπτωση και πλήρωναν 10.000 ευρώ. Η υπόθεση εκτυλίχθηκε τον Μάιο του 2018, το ταξίδι ξεκίνησε από την Νεάπολη Λακωνίας και θα κατέληγε στην Ιταλία, όπως θα γινόταν και με το σκάφος της Πύλου αν δεν βυθιζόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σπίτι του φερόμενου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, στην περιοχή της Καλλιθέας, είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων,  28 κάρτες sim, ατζέντες με σημειώσεις και τηλέφωνα, 11.000 ευρώ ενώ όλες τις συνεννοήσεις τις έκανε από γνωστό ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Κομβικό ρόλο στην λειτουργία της οργάνωσης έπαιζε ένας 40χρονος ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση που χαρακτηρίστηκε από τις αρχές ως «επιχειρησιακός επικεφαλής και άμεσος βοηθός του αρχηγού» ο οποίος φρόντιζε τα πάντα μέχρι το πλοίο να αποπλεύσει για το ταξίδι. Στο σπίτι του στη Γλυφάδα είχαν βρεθεί όπλα αλλά και δυο συσκευές GPS Τracker που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πως βρέθηκαν στην κατοχή του. 

Ο «υπόγειος» πόλεμος μεταξύ δικηγόρων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως η συγκεκριμένη υπόθεση, έφερε στο προσκήνιο και έναν «υπόγειο» πόλεμο μεταξύ δικηγόρων που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες.

Γνωστός ποινικολόγος, με εμπλοκή στην συγκεκριμένη υπόθεση, έλεγε με νόημα ότι «κάθε κατηγορούμενος δικαιούται να έχει τον υπερασπιστή του χωρίς να σημαίνει ότι υιοθετεί ή συμφωνεί με τις αποδιδόμενες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται». Τα λόγια του «έδειχναν» προς την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είχε αναλάβει την υπεράσπιση του φερόμενου «επιχειρησιακού αρχηγού» και πριν από λίγες μέρες καταφέρθηκε εναντίον του συναδέλφου της, ποινικολόγου Γιάννη Γλύκα, όταν εκείνος εκπροσωπούσε τους δυο ψαράδες στην υπόθεση Βαλυράκη. Η τοποθέτηση του κ. Γλύκα  στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικράτειας του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε την αντίδραση της συζύγου του πρώην υπουργού με αποτέλεσμα να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης