Μετά από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ηράκλειο Αττικής και Νέο Κόσμο προχθές το απόγευμα συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 29, 33 και 33 ετών, οι οποίοι το πρωί της ίδιας μέρας είχαν διαρρήξει ένα σπίτι στην Παραλία Μαρκόπουλου αφαιρώντας χρηματικό ποσό και στη συνέχεια επιχείρησαν να διαρρήξουν περίπτερο στην παραλιακή οδό Μαρκόπουλου-Ωρωπού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Μία (1) συσκευή οξυγονοκόλλησης με δυο φιάλες, η μια οξυγόνου και η άλλη προπανίου,
• ένας (1) μεγάλος κόφτης,
• έξι (6) κατσαβίδια,
• δύο (2) ζεύγη γάντια,
• ένας (1) κάβουρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές κυρίως σε περίπτερα, στα οποία απενεργοποιούσαν τα συστήματα συναγερμού, έκοβαν τις τηλεφωνικές γραμμές, άνοιγαν τα ρολά ασφαλείας και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προϊόντα.

Εξιχνιάσθηκαν δυο περιπτώσεις διαρρήξεων, στο ίδιο περίπτερο στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο, από το οποίο αφαίρεσαν συνολικά προϊόντα αξίας 6.300 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους 33χρονους συλληφθέντες είναι από τις 24 Δεκεμβρίου δραπέτης των φυλακών Δομοκού, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης δέκα ετών και τεσσάρων μηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης