Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το σχέδιο της κινητικότητας. Περισσότερα από 1.500 άτομα, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή και διαμαρτύθηκαν για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Πορεία διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 12.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.  Στη συνέχεια έκαναν πορεία, βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και κατέληξαν έξω από τη Βουλή.

(Διαμαρτυρία στην πλ. Κλαυθμώνος)


(Πορεία στο κέντρο της Αθήνας)


(Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος)

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ).

Σε ό,τι αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους. Για παράδειγμα, ο σύλλογος εργαζομένων στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη αποφάσισε να απόσχει από την αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ στον Δήμο Αθηναίων θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων, τουλάχιστον από τα κεντρικά σημεία.

Συγκέντρωση δημοτικών αστυνομικών στα γραφεία της ΝΔ

Δημοτικοί αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού. Λόγω της συγκέντρωσης το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου είχε κλείσει. Αντιπροσωπεία των δημοτικών αστυνομικών είχε συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τσιμάρα, γενικό διευθυντή της ΝΔ, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους στην ηγεσία του κόμματος.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και συγκεντρώθηκαν για λίγη ώρα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί διαμαρτυρήθηκαν για το κυβερνητικό σχέδιο της κινητικότητας.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Παναττικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα προγραμματίζει το ΠΑΜΕ κατά των «νέων μέτρων καρμανιόλα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 20.00 το βράδυ και το «παρών» θα δώσει και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα κάνει δηλώσεις.

«Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μετρά καρμανιόλα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα. Αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα και απαιτούν από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα γενικό ξεσηκωμό» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματισθεί στις 19.30 στην πλατεία Ομονοίας στην πλατεία Κάνιγγος στα Προπύλαια και στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έχουν εξαγγελθεί και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης