Στην αποκαλούμενη «νέα γενιά τρομοκρατών» στην Ελλάδα ανήκε, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο Λάμπρος Φούντας. Ο 35χρονος βιολόγος, γιος ιατρών, εργαζόταν τα τελευταία επτά χρόνια στο διαγωνιστικό κέντρο της Βιοιατρικής στην Αθήνα. Μάλιστα, ο Φούντας είχε ζητήσει άδεια την Πέμπτη από τη δουλειά του, γιατί, όπως είπε, έπρεπε να συνοδεύσει την άρρωστη μητέρα του στο Αγρίνιο.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, που απέφευγε να πάρει μέρος σε πολιτικές συζητήσεις και δεν προκαλούσε, ο Λάμπρος Φούντας δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Ήταν γνωστές, όμως, οι σχέσεις του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί το 1995 στα επεισόδια που έγιναν στο Πολυτεχνείο.

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και η 30χρονη σύντροφος του Φούντα, η οποία διαμένει στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι, εάν η συγκεκριμένη γυναίκα μιλήσει, θα τους προσφέρει σημαντικά στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Βλέπουν «Επαναστατικό Αγώνα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιθετική χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σακίδιό του τα ξημερώματα της Τετάρτης είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά όχι ίδιου τύπου με αυτή που είχε χρησιμοποιήσει η «Σέχτα Επαναστατών» στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος στον Κορυδαλλό.

Είναι διαφορετική όμως και από εκείνη που χρησιμοποίησαν τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» στην αιματηρή επίθεση εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Ωστόσο, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ο 35χρονος ήταν εκτελεστικό μέλος μίας εκ των δύο συγκεκριμένων οργανώσεων, με πιθανότερη τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Όπως ανακοινώθηκε χθες από την εγκληματολογική υπηρεσία, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης έδειξαν ότι το zastava είναι «καθαρό». Αύριο πιθανότατα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τις αναλύσεις DNA.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες σε σπίτια ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και του κοινού ποινικού δικαίου, με τους οποίους σχετιζόταν ο Λάμπρος Φούντας, συνεχίζονται.

Μέχρι χθες, είχαν γίνει αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε 15 σπίτια στην Αττική αλλά και σε τρεις κατοικίες του Φούντα και της οικογένειας του, στους Αμπελόκηπους, στο πατρικό στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στο εξοχικό τους σπίτι στο Ζούμπερι.

Το κινητό τηλέφωνο και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του 35χρονου εξετάζονται εξονυχιστικά στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ενώ βρέθηκε και ένα βιβλιάριο καταθέσεων της Citibank.

Την ίδια ώρα, άφαντος παραμένει ο δεύτερος δράστης της συμπλοκής στη Δάφνη. Η αστυνομία δεν έχει στοιχεία στη διάθεσή της, για το αν ο νεαρός τραυματίστηκε από την ανταλλαγή πυρών ούτε για το ποια είναι η ταυτότητά του.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πάντως, εκτιμούν ότι οι δύο άνδρες έκλεψαν το αυτοκίνητο, στο οποίο εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν σε ένοπλο χτύπημα, το οποίο δεν αποκλείεται να γινόταν ακόμη και μία ώρα μετά την αιματηρή συμπλοκή.

Διαβάστε επίσης:

«Καθαρό» το όπλο του Φούντα  Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Αίνιγμα ένοπλης βίας η συμπλοκή στη Δάφνη Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010