Νέα συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης Άννας Διαμαντοπούλου με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 17.45 το απόγευμα της Κυριακής, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και τελικά να ανασταλεί η προγραμματισμένη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι ναυτεργάτες για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μετά τη συνάντηση, η κυρία Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι το θέμα της ΠΝΟ αλλά και η απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ τη Μεγάλη Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η υπουργός θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών χωρίς να προσκομίσει κάτι νεότερο σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις που είχε μαζί τους, σε ό, τι αφορά στα βασικά αιτήματά τους, και απλώς θα κάνει διευκρινίσεις επ’ αυτών.

Στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης έλεγαν πως η υπουργός είναι ανοικτή σε νέο διάλογο με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ μέχρι και τη Μ. Δευτέρα, με την ελπίδα να μην προχωρήσουν τελικά στην 48ωρη απεργία, αλλά, εφόσον επιμείνουν στην κινητοποίηση, τότε θα τους θέσει προ των ευθυνών τους και στο υπουργείο θα επανεκτιμήσουν το ζήτημα αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης