Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΡ στους ιδιοκτήτες ακινήτων, που αφορούν την περίοδο 2012-2014!

Σήμερα η εφημερίδα «Ροδιακή» παρουσιάζει ένα ακόμη… φουσκωμένο λογαριασμό, η συνολική αξία του οποίου ξεπερνάει τις 80.000 ευρώ για διάστημα μόλις ενάμιση έτους.
Πρόκειται για μια ακόμη μικρή ξενοδοχειακή μονάδα της Λάρδου, η οποία είναι άγνωστο αν ο ετήσιος τζίρος της μπορεί να «σηκώσει» ένα τόσο μεγάλο κόστος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η οργή των επιχειρηματιών και των κατοίκων της περιοχής, εξακολουθεί να υφίσταται, λόγω των υπέρογκων τελών που χρεώνονται από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΡ με βάση την κατανάλωση του νερού, χρεώνει σε ποσοστό 80% τέλη για έργα και σε ποσοστό 20% τέλη υπονόμων. Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση ενώ η αξία του νερού είναι της τάξεως των 35.364 ευρώ, τα τέλη έργων ανέρχονται στο ποσό των 28.291 ευρώ!

Σε μια περιοχή δηλαδή που ουδέποτε εκτελέστηκε έργο από την ΔΕΥΑΡ για την υποστήριξη των ξενοδοχειακών μονάδων –όπως υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι της περιοχής-, οι οποίες παράλληλα ταλανίζονται εδώ και πολλές δεκαετίες από την έντονη δυσοσμία, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον στην παραπάνω περίπτωση χρεώνονται και τέλη υπονόμων ύψους 7072 ευρώ…
Οι δύο παραπάνω χρεώσεις είναι αυτές που έχουν εξοργίσει όμως και αρκετούς από τους κατοίκους της περιοχής, αφενός λόγω της έλλειψης υποδομών και πόρων για την ολοκλήρωση για παράδειγμα του βιολογικού εντός του οικισμού της Λάρδου, ενώ σε ό,τι αφορά τα τέλη υπονόμων είναι γνωστό ότι στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν βόθροι, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να χρειάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πληρώνουν επιπλέον χρήματα σε ιδιώτες για το άδειασμά τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάλληλοι της ΔΕΥΑΡ βρέθηκαν στην παραπάνω ξενοδοχειακή μονάδα για επανακαταμέτρηση έπειτα από αίτημα του ιδιοκτήτη.

Εκεί διαπίστωσαν ότι ενώ στον λογαριασμό αναγραφόταν πενταψήφιος αριθμός κυβικών που είχαν καταναλωθεί, στο ρολόι της ΔΕΥΑΡ ήταν καταγεγραμμένος εξαψήφιος αριθμός, πράγμα αφύσικο για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Συνεπώς προκύπτουν ερωτήματα για την αξιοπιστία ρολογιών που καταγράφουν την κατανάλωση νερού, ενώ για τον λόγο αυτό διαβεβαίωσαν τον ιδιοκτήτη ότι θα παρακολουθούν και τους επόμενους μήνες την υπόθεση και τι καταγράφει το ρολόι, για να διαπιστώσουν που οφείλεται αυτή η «ανορθογραφία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης