Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων έρχεται 18 με 22 Ιουνίου στην Αθήνα και υπόσχεται γευστικά ταξίδια που θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς. Πέντε εστιατόρια της πόλης θα ανοίξουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ εντάσσοντας στο μενού τους πιάτα από το Ιράν, τη Συρία, το Κουρδιστάν, τη Σομαλία και το Αφγανιστάν.

Το Refugee Food Festival ξεκίνησε από τη Γαλλία, όπου το 2016 έγιναν δύο επιτυχημένες διοργανώσεις και έναν χρόνο μετά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, επεκτάθηκε σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις. Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων, για το οποίο η οργάνωση Food Sweet Food συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προωθεί τη μαγειρική ως μέσο επαγγελματικής και κοινωνικής ένταξης σε μια νέα πατρίδα.

Το πρόγραμμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή 18/6 στο εστιατόριο «Γη» στη Γλυφάδα θα παρουσιαστούν ιρανικές γεύσεις από τη Mahboubeh Tavakoli.

Τη Δευτέρα 19/6 στις «Σεϋχέλλες», στον Κεραμεικό, ο Barshank Haj Younes θα παρουσιάσει πιάτα συριακής και κουρδικής κουζίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21/6 στον «Βασίλαινα», στα Ιλίσια, ο Hassan Hassan θα ετοιμάσει γεύσεις από τη Σομαλία.

Την Τετάρτη το «7 Food Sins» στην Πλάκα ο Σύρος Abdulrahman Al Hallak, που είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Δαμασκό, θα συστήσει την κουζίνα του Ιράν στο κοινό.

Την Πέμπτη το «Ιt» στο Κολωνάκι φιλοξενεί τον Reza Golami, ο οποίος θα μας ταξιδέψει γευστικά στην αφγανική κουλτούρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης