Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια χαρακτηρίζουν τον καιρό της Παρασκευής. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά μέχρι 8. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Αττική:Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Κατά περιόδους νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Ο καιρός, όμως γρήγορα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, εντάσεως 3-4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και γρήγορα στην Θράκη. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί από τα δυτικά.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 5-14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες σύντομης διάρκειας την ημέρα και σταδιακή βελτίωση, αλλά την νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7-8, που γρήγορα θα στραφούν βορειοδυτικοί και γρήγορα θα εξασθενήσουν. Το βράδυ θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5-6 μποφόρ και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία από 9-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, αλλά σύντομες καθώς ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8-19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Αρχικά ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και θα βρέξει τοπικά, έντονα, αλλά γρήγορα θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ και τοπικά 8.Η θερμοκρασία από 13 – 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7-8 με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-19 βαθμούς Κελσίου.
Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης