Συντονιστείτε στο web zougla radio και παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν ο κρατούμενος Παναγιώτης Βλαστός, υπό την απειλή όπλου, αποπειράθηκε να δραπετεύσει.

Άνδρες των ΕΚΑΜ εγκλώβισαν τον Βλαστό και σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, άλλους τρεις φυλακισμένους, μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» στον χώρο των επισκεπτηρίων. Ο Παναγιώτης Βλαστός υπό την απειλή όπλου κρατούσε στην αρχή ως όμηρο τον διευθυντή επισκεπτηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα τον άφησε να φύγει και τώρα κρατούν ομήρους, τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους ενώ παραμένουν εγκλωβισμένοι περί τους 20 συγγενείς άλλων φυλακισμένων. Προηγουμένως αφέθηκαν ελεύθεροι τέσσερις συγγενείς- επισκέπτες. Το επεισόδιο άρχισε στις 18:00 το απόγευμα, όταν ο Παναγιώτης Βλαστός μαζί με τον άλλο φυλακισμένο επιχείρησαν να αποδράσουν και να περάσουν από το προαύλιο των φυλακών στην κεντρική πύλη, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Παναγιώτης Βλαστός κατάφερε να προμηθευτεί όπλο από έναν επισκέπτη.

Aυτή την ώρα (23:09) ο Βλαστός και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι συντάσσουν κείμενο στο οποίο αναφέρουν τα αιτήματά τους που αφορούν στις συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων.

Έξω από τις φυλακές βρίσκεται ο συνήγορος του Π. Βλαστού, δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις ωστόσο δεν του έχει επιτραπεί ακόμη η είσοδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γνωστός κακοποιός ο οποίος εμπλέκεται μεταξύ των άλλων και στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού από τις Φυλακές Τρικάλων διότι εκδικάζεται μία από τις υποθέσεις που τον αφορούν.

Στις φυλακές Κορυδαλλού έσπευσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, και λίγο αργότερα ο ταξίαρχος, Σωτηριάδης, αρχηγός των ειδικών μονάδων καταστολης. Ο χώρος των φυλακών είναι περικυκλωμένος από μονάδες των ΕΚΑΜ.

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση: 18:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης