Στη φυλακή θα συνεχίσει να κρατείται ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ (Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθήνας- Θεσσαλονίκης) Δημήτρης Καπράνος, μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας του αιτήματος αποφυλάκισής του. Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους διατάχθηκε η προφυλάκισή του, και για αυτό δεν έκανε δεκτή την προσφυγή που είχε καταθέσει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Αρνητικός άλλωστε στο αίτημα του ήταν και ο εισαγγελέας Εφετών κ. Καραγιάννης. Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ κατηγορείται για την αγορά από το ταμείο, δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιούλιο του 2006 και έχει κριθεί προφυλακιστέος, από τις 10 Νοεμβρίου, μετά την απολογία του στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή κ. Λέκκα για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθοριστικό ρόλο για την ποινική μεταχείρισή του, έπαιξαν τα στοιχεία που έφτασαν κατά την ανάκριση από την Ελβετία τα οποία τον συνδέουν με εμβάσματα ύψους 1,887 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του αμέσως μετά την αγορά του επίμαχου ομολόγου. Όπως προέκυψε, από τα στοιχεία αυτά που απεστάλησαν από τις ελβετικές αρχές μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου, στο όνομα του Δημήτρη Καπράνου φέρονται να εμβάστηκαν λίγες μόλις μέρες μετά την αγορά του ομολόγου ποσά ύψους 1,887 εκ. ευρώ σε λογαριασμούς του στις τράπεζες HSBC Λονδίνου, Midland Πειραιά και Vontobel Γενεύης. Η πορεία που ακολούθησαν τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη, φέρεται να ξεκινά από λογαριασμό που διατηρούσε ένας εκ των συνιδιοκτητών της χρηματιστηριακής εταιρίας ΤΡΩΥΛΟΣ, η οποία μεσολάβησε για την αγορά του ομολόγου, και να έχει ως ενδιάμεσο σταθμό το λογαριασμό που διατηρούσε άλλο πρόσωπο, φίλος του κ. Καπράνου. και πρώην πρόεδρος κρατικού Νοσοκομείου.

Ο κ. Καπράνος αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα προέρχονταν από την πώληση περιουσιακών του στοιχείων (τίτλοι εφημερίδων και περιοδικών). Όσο για το επίμαχο ομόλογο, ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για επένδυση με εγγυημένο κεφάλαιο και καλές αποδόσεις απ’ την οποία δεν ζημιώθηκε το Ταμείο. Τις επόμενες μέρες πάντως αναμένεται να κληθούν σε απολογία και οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρίας Τρωύλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης