Zougla Newsroom
Την πειθαρχική δίωξη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, για αναξιοπρεπή συμπεριφορά που προσβάλλει το κύρος της Δικαιοσύνης, ζητεί ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος, εγκαλώντας τον για «υπέρβαση των ορίων ελέγχου», κατά τη διάρκεια του τριμήνου που ήταν επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.
Αξιολογώντας τα στοιχεία από την πειθαρχική έρευνα που διενήργησε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, εμφανίζεται «καταπέλτης» για τον κ. Αγγελή στον οποίο καταλογίζει ότι με την άσκηση των καθηκόντων του ως εποπτεύων των εισαγγελέων Διαφθοράς, όχι μόνο ξεπέρασε τα δικονομικά «εσκαμμένα», αλλά επέδειξε, το επίμαχο χρονικό διάστημα μία στάση αναξιοπρεπή που δεν συνάδει με την ιδιότητα του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού.
Με επιχειρηματολογία που παραπέμπει περισσότερο σε κομματικό στέλεχος και λιγότερο σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, ο κ. Αγγελής, αποδίδει την «κόλαση» την οποία ζει σε σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!.
Στην επιστολή του, ο εν ενεργεία αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκφράζει το παράπονό του για όσα περνά και υποστηρίζει πως η εξοντωτική για αυτόν διαδικασία που φτάνει μέχρι και την «πειθαρχική του δίωξη» , είναι αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να αποτρέψει την εποπτευόμενη από τον ίδιο τότε κ. Τουλουπάκη « να ολοκληρώσει το ήδη σε εξέλιξη ευρισκόμενο (κατά τον χρόνο της εποπτείας του) παράνομο σχέδιό της… με τη διαβίβαση της δικογραφίας εναντίον δέκα πολιτικών προσώπων – αντιπάλων του τότε κυβερνώντος κόμματος, προς την Βουλή των Ελλήνων».
Πολιτική και κομματική χαρακτηρίζει ο κ. Αγγελής και την πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου: Όπως υποστηρίζει: «….Οι παραγγελίες αυτές δόθηκαν (από τον προκάτοχό Σας) ελάχιστο χρόνο πριν την διενέργεια των Εθνικών – Βουλευτικών εκλογών της 7-7-2019 για λόγους αποκλειστικώς πολιτικούς και κομματικούς και ειδικότερα για να “ελαφρύνει” τις κατηγορίες που αποδίδονταν (τότε) και εξακολουθούν να αποδίδονται (ακόμα και σήμερα) στο κόμμα του και εμμέσως στον ίδιο, σχετικά με την προσπάθεια να καταστούν ποινικώς υπεύθυνα, δέκα πολιτικά πρόσωπα (εκ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί), πολιτικοί αντίπαλοι του τότε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ).
Ο κ. Αγγελής αμαφέρει ακόμα στην επιστολή του: «το πόρισμα του ΣτΕ …προτείνει προς Εσάς την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον μου, για δήθεν αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που προσβάλλει το κύρος της δικαιοσύνης, λόγω “υπέρβασης των ορίων ελέγχου”, που επέδειξα κατά την άσκηση της τρίμηνης εποπτείας μου (από 5-10-2018 μέχρι και 7-1-2019), οπότε και παραιτήθηκα. Με απλά λόγια, η “ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ” Σας προτείνει να ασκήσετε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου, όχι γιατί έκανα κάτι λιγότερο ή παρέλειψα να κάνω κάτι κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, αλλά γιατί “άσκησα περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο εποπτεία”, που υπερβαίνει το “νομικό μέτρο”, που καθορίζει η έκθεση (σε αντίθεση με την μέχρι τότε νομολογία και πρακτική), κατά το υποκειμενικό βέβαια κριτήριο του υπογράφοντος αυτήν….».