Στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων έκλεισε ο κύκλος της έντασης που δημιουργήθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας για την 37η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Νεαροί που βρέθηκαν πάνω στην πλατεία για αρκετή ώρα πέταγαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στους γύρω δρόμους και οι οποίες λίγο μετά τις 21:35 πραγματοποίησαν επιχείρηση επάνω στην πλατεία με τους άνδρες των ΜΑΤ να προσαγάγουν τουλάχιστον τρία άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λιγο πριν το Πάρκο Ελευθερίας στη Βασιλίσσης Σοφίας και συνεχίστηκαν μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και το Γουδή

Η αστυνομία προχώρησε σε 69 προσαγωγές, 23 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ οι αντεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον ένα υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδες από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα διαδηλωτές πέταξαν φωτοβολίδες στον περιβάλλοντα χώρο της πρεσβείας.

Λίγο μετά τις 19:20 μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών ένας άνδρας, ο οποίος δήλωσε ότι τραυματίστηκε στο πόδι από κροτίδα στον σταθμό του Μετρό στους Αμπελοκήπους. Σύμφωνα με την Αστυνομία κατά τη διάρκεια της πορείας τραυματίστηκαν και τρεις αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν, επίσης, ότι έπεσαν θύματα επίθεσης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του ΝΙΜΙΤΣ, με αποτέλεσμα να σπάσει η φωτογραφική μηχανή του ενός από αυτούς. Η καταγγελία διερευνάται από την ΕΛΑΣ.

Η πρώτη ένταση στην Σταδίου

Λίγο πριν τις 16:00 υπήρξε μια στιγμή έντασης όταν ομάδα αντεξουσιαστών συνεπλάκη με ομάδα φοιτητών της ΠΑΣΠ στην οδό Σταδίου, στο ύψος της οδού Κοραή. Η ένταση εκτονώθηκε λίγα λεπτά αργότερα λόγω και της βροχής.

Η αστυνομία εκτιμά σε 20.000 τον αριθμό των διαδηλωτών.

Το μπλοκ του ΚΚΕ πορεύθηκε από την οδό Πανεπιστημίου, πέρασε μπροστά από τον μεγαλύτερο όγκο των διαδηλωτών και λίγο πριν τις 17:30 πέρασε μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ λίγο μετά τις 16:30.

Αμέσως μετά την αποχώρηση της σημαίας από το χώρο του Πολυτεχνείου, περιμετρικά του κτιρίου της οδού Πατησίων έλαβαν θέση άνδρες των ΜΑΤ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης