Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και για σειρά άλλων αξιόποινων πράξεων.
Το ερώτημα που ενδεχομένως θα απασχολήσει τις Ανακριτικές Αρχές και παραμένει αναπάντητο για τον αρχηγό των χούλιγκαν με το ψευδώνυμο «Κοντός», είναι ποιοι τον βοήθησαν να διαφύγει εγκαίρως εκείνη τη νύχτα. Ένα ακόμη σοβαρό ερώτημα για εκείνον είναι ότι εντοπίστηκε στα Ιωάννινα στην προσπάθειά του να διαφύγει και είχε πάνω του 5.000 ευρώ.
Κανείς άλλος από τους συλληφθέντες δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για την επιχείρηση της Αστυνομίας, εκτός από αυτόν που φαίνεται πως κάποιος είχε πληροφόρηση και τον ενημέρωσε.
Ο ρόλος της ηγετικής ομάδας και τα οικονομικά της και όχι μόνο οφέλη που προκύπτουν από την έρευνα της Αστυνομίας, ίσως αναδείξει και άλλους εμπλεκόμενους.
Υπενθυμίζεται ότι ο «Ιωσήφ» ή «Κοντός», συνελήφθη την Κυριακή στα Ιωάννινα και είχε πάνω του 4 κινητά τηλέφωνα και 5.000 ευρώ, με τους αστυνομικούς να εικάζουν πως θα επεδίωκε να διαφύγει στο εξωτερικό.
Τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης
Από τη δικογραφία των 6.000 σελίδων προκύπτει πως οι χούλιγκαν είχαν συγκεκριμένη δομή και δρούσαν κατόπιν εντολών της ιεραρχίας.
Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, η περιγραφή των βασικών ηγετικών στελεχών της Θύρας 7 κατά το ανακριτικό υλικό έχει ως εξής:
«Ηγετικά μέλη της εν λόγω οργάνωσης, στη βούληση των οποίων υποτάσσονταν όλα τα μέλη της, τυγχάνουν οι 1 έως 8 κατηγορούμενοι (Αντίζας Ιωσήφ, Χανδρινός Μάριος–Δημήτριος, Κιάτος Πέτρος, (επ) Χόλμπμαν (ον) Μπογκοντάν-Αλεξάντρου, Μοιρώτσος Δημήτριος, Μυρσίνιας Δημήτριος, Κοντομούς Κωνσταντίνος και Καρανικολός Νεκτάριος). Το εν λόγω ηγετικό σύνολο αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες. Τα νεαρότερα μέλη της οργάνωσης τους αποκαλούν και ως «ΜΕΓΑΛΟΥΣ», τους γνωρίζουν τουλάχιστον φυσιογνωμικά και τους αναγνωρίζουν ως αρχηγούς της «ΘΥΡΑΣ 7», δηλαδή των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, χωρίς την εντολή ή την έγκριση των οποίων δεν γίνεται τίποτα, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί. Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την πλασματική ονομασία 67Ε, κατέθεσε ότι ηγετική ομάδα, στην υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση, τυγχάνουν και οι Παναγιώτου Γεώργιος , Μυρσίνιας Σωκράτης. Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προκύπτει ότι πράγματι ο Παναγιώτου Γεώργιος ανήκει στους «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» της θύρας 7, πλην όμως δεν έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις και ο ρόλος τους σε αυτές. Ο Μυρσίνιας Σωκράτης έχει ταυτοποιηθεί στο παρελθόν από την Υπηρεσία μας για ληστρική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδικό υπόβαθρο, που έλαβε χώρα την 02/10/2021, πλην όμως στην υπό εξέταση υπόθεση δεν εξακριβώθηκε ο ρόλος του. Από τους «ΜΙΚΡΟΥΣ», ιδιαίτερη ροπή στην εγκληματικότητα, με συμμετοχή σε τουλάχιστον τρεις αξιόποινες πράξεις της Εγκληματικής Οργάνωσης, έχουν οι: Κουτσούκης Αλέξανδρος, Σπηλιωτόπουλος Ορφέας, Χαλκίδης Ιωάννης, Μαραγκός Παναγιώτης, Μαιδώνης Αντώνιος και Μπρούλιας Στυλιανός».
Οι ανατριχιαστικές συνομιλίες των χούλιγκαν
Συνομιλίες μεταξύ μελών της εγκληματικής οργάνωσης που αφήνουν άφωνους με την κυνικότητά τους την ώρα που ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από μια ναυτική φωτοβολίδα, φέρνει στη δημοσιότητα η Ζούγκλα.
Μια από αυτές είναι μεταξύ των δύο αδελφών, ο ένας εκ των οποίων έχει ήδη προφυλακιστεί. Ο 18χρονος έχει ομολογήσει ότι πυροδότησε τη ναυτική φωτοβολίδα που πέτυχε τον αστυνομικό των ΜΑΤ Γιώργο Λυγγερίδη και ευθύνεται για τον θάνατό του. Ο ανήλικος αδελφός του, ηλικίας 16 ετών, είναι ένα από τα πρόσωπα με ενεργό ρόλο σε διάφορες επιθέσεις με οπαδικό υπόβαθρο.
Αρκετό καιρό μετά την επίθεση σε βάρος του υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ τα δύο αδέλφια συνομιλούν και αναφέρονται σε μια βόμβα μολότοφ που έπεσε δίπλα στον 31χρονο Γιώργο Λυγγερίδη την ώρα που ήταν ήδη τραυματισμένος.
«18ΧΡΟΝΟΣ»: Ο Ορφέας άσπρο φούτερ δεν φόραγε;
«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Ναι.
«18ΧΡΟΝΟΣ»: Ντάξει.
«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Γιατί;
«18ΧΡΟΝΟΣ»: Τίποτα για να πάρουν όλα τη θέση τους.
«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Από σένα;
«18ΧΡΟΝΟΣ»: Εεεε;
«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Από σένα θα την πάρουν τη θέση τους;
«18ΧΡΟΝΟΣ»: Όχι.
«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Τότε;
«18ΧΡΟΝΟΣ»: Από την αστυνομία ρε Μήτσο;
«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Ναι τι;
«18ΧΡΟΝΟΣ»: Υπάρχουνε κάμερες και τέτοια, κατάλαβες;
«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Και τι σου είπανε εσένα;
«18ΧΡΟΝΟΣ»: Τίποτα ρε φίλε γιατί ο αστυνόμος, χτυπήθηκε αφού χτυπήθηκε από τη φωτοβολίδα, χτυπήθηκε
«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Ναι.
«18ΧΡΟΝΟΣ»: Από μολότοφ που του δημιούργησε και αυτό σοβαρό πρόβλημα.
«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Ναι.
«18ΧΡΟΝΟΣ»: Κατάλαβες και ψάχνουν και αυτόν που έριξε τη μολότοφ.
«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Μμμμ.
«18ΧΡΟΝΟΣ»: Αυτά.
«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Και τι έχουν βρει γι΄αυτόν;
«18ΧΡΟΝΟΣ»: Μέχρι στιγμής τίποτα. Χτες μου πε ο δικηγόρος ότι έχουν κάνει κάτι προσαγωγές, δεν ξέρω τώρα τι να σου πω».
Σε άλλο διάλογο δύο από τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια του Ρέντη δείχνουν να είναι αδιάφοροι παρά το γεγονός ότι καταλαβαίνουν ότι έχουν αφήσει πίσω τους ενοχοποιητικά στοιχεία. Δεν διστάζουν μάλιστα να πουν ότι ακόμα και εάν ρωτηθούν από τις αρχές, θα πουν…. ψέματα!
«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Τι σου ‘πε;
«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Ότι έχεις αφήσει κάτι;
«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Ναι.
«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Ναι;
«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Ναι γιατί;
«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Αφού όταν σε είχα ρωτήσει μου είχες πει όχι.
«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Πότε με ρώτησες ρε μ…κα;
«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Εκείνη τη μέρα δε θυμάμαι.
«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Ρε φίλε ξέρεις τι έχει γίνει τώρα;
«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Τι;
«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Ε, μου κάηκαν αλλά μου κάηκαν πολύ καλά, έτσι πιστεύω, δηλαδή έχει γίνει…. δεν υπάρχουν πλέον πια για μένα αλλά δίνω ένα ξέρω γω ένα 30% τι να σου πω. Ακόμα και έτσι να γίνει δε βγήκα φίλε εντάξει; Στ α….δια μου δηλαδή ό.τι και να μου πούνε, μου τα πήραν άλλοι, μου τα πήραν άλλοι, τι να κάνω εγώ;
«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Ναι εντάξει Οκ.
«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Βγαίναμε το μπούγιο, με είδανε, μου τα πήρε, θα πω θα κατηγορήσω εκεί τους δυτικούς να πάνε να γ…ούν.
«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Εντάξει.
«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Γιατί;
«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Τίποτα αυτό γιατί νόμιζα ότι δεν έχεις κάνει κάτι, δεν έχεις αφήσει κάτι.