Αναστάτωση επικρατεί από την Τετάρτη (20/3) στο Χάβαρι του δήμου Ήλιδας, όπου διαπιστώθηκε το πρώτο –για φέτος– κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας βαριάς μορφής.
Πρόκειται για μια 42χρονη γυναίκα, κάτοικο της περιοχής, με την κατάσταση της υγείας της να είναι σοβαρή, για αυτό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.
Σύμφωνα με το patrisnews, η 42χρονη που κατάγεται από την Ινδία και ζει στην κοινότητα της Ήλιδας, εδώ και πολλά χρόνια, ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και έσπευσε το βράδυ της Τρίτης, στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας, όπου το ιατρικό προσωπικό προχώρησε σε εξετάσεις, ώστε να εντοπίσουν τι έχει σε πρώτη φάση.
Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης, η ίδια πήρε εξιτήριο, ωστόσο επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα, με υψηλό πυρετό και εμετούς.
Μετά από δεύτερη σειρά εξετάσεων, κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά της στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Εκεί, το ιατρικό προσωπικό μετά από πλήρη κύκλο εξετάσεων, καθώς και παρακέντηση από την εφημερεύουσα παθολόγο, διαπίστωσε πως η 42χρονη πάσχει από μικροβιακή μηνιγγίτιδα.
«Διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά»
Τη διάγνωση επιβεβαίωσε και η παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Μαρία Καλαπόδη.
«Ήρθε στη Μονάδα μας μια γυναίκα από την Αμαλιάδα με διάρροια και πόνο στην κοιλιά, στην οποία είχε δοθεί αγωγή γαστρεντερίτιδας. Είχε μάλιστα φύγει το πρωί και είχε επιστρέψει, λόγω βαρύτερης κατάστασης. Μας τη διακόμισαν και διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά. Της κάναμε την παρακέντηση, ξεκινήσαμε την ειδική αγωγή της και κάναμε τα πάντα. Φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και από εκεί και πέρα διακομίσθηκε σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εντοπισμός των επαφών της 42χρονης και φαρμακευτική αγωγή
Η 42χρονη δούλευε σε συσκευαστήριο της περιοχής, στο οποίο βρέθηκε κλιμάκιο της Αστυνομίας αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεών της, ώστε να ενημερωθούν και οι 27 εργαζόμενοι στην επιχείρηση, αλλά και οι οικογένειές τους για να μεταβούν στην Αμαλιάδα και να προμηθευτούν αντιβίωση, που θα τους παρέχει χημειοπροφύλαξη.
Αξιοσημείωτο είναι, πως η οικογένεια της 42χρονης ζει χρόνια στο Χάβαρι, με τα ανήλικα παιδιά της να πηγαίνουν στο δημοτικό της περιοχής.