Απαντήσεις σε όλα όσα ακούγονται και σε όλα τα αναπάντητα ερωτήματα δίνουν οι γονείς των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Οι δύο γονείς σπάνε τη σιωπή τους και, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αναφέρονται στις συνθήκες του πρόωρου και αναπάντεχου θανάτου των τριών παιδιών, στην πορεία της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, άλλα και στις διαρροές, που τους έχουν προκαλέσει, όπως λένε, οργή, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν να φοβούνται το παραμικρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γονείς αρχικά περιέγραψαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν τα τρία τους κορίτσια – η Ίριδα, η Μαλένα και η Τζωρτζίνα.

Για τον θάνατο της Μαλένας

Η Μαλένα ήταν το πρώτο κοριτσάκι που «έφυγε», το 2019. «Η Μαλένα δεν μας έδειχνε σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, έτρωγε κανονικά, χόρευε και ξαφνικά κατέληξε», λέει η μάνα Ρούλα Πισπιρίγκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στον λαιμό όλα πήγαιναν καλά. Πώς γίνεται όλες οι εξετάσεις να ήταν καλές και το παιδί να πεθαίνει;» αναρωτιέται ο πατέρας, Μάνος Δασκαλάκης, που ζητάει απαντήσεις, μέσα από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η παιδίατρος μας έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση, αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια».

Για τον θάνατο της Ίριδας

«Εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο, όπως έκανα πάντα. Ήμουν με την αδερφή μου και στις 02.30 πήγα και τη σκέπασα, όπως έκανα και στις 07.30. Στις 11.00, όταν μπήκε η αδερφή μου, τη βρήκε νεκρή στην κούνια με ένα πανάκι γεμάτο αίματα. Πάνω στον πανικό, προσπάθησα να της κάνω ανάνηψη, αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς, τις εικόνες είδε και η Τζωρτζίνα», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι γονείς αναφέρουν πως οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της Ίριδας έδειξαν γονιδιακό πρόβλημα.

«Η Τζωρτζίνα είδε και τις δύο αδερφές της να πεθαίνουν»

«Ενώ κοιμόμουν μαζί με την Τζωρτζίνα, πετάχτηκε και έκανε σπασμούς. Ήταν μελανιασμένη στα χείλη της. Από τον φόβο μας και μόνο την πήγαμε στο νοσοκομείο» λέει η 33χρονη για τον θάνατο της μεγαλύτερής της κόρης.

«Στο Καραμανδάνειο μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο», συμπλήρωσε η κ. Πισπιρίγκου.

Ο πατέρας θυμάται για την Τζωρτζίνα: «Το παιδί ήταν καλά και είχε 100% επικοινωνία. Ήταν ένα παιδί έξω καρδιά που χόρευε, με όρεξη για ζωή».

«Η Τζωρτζίνα έμεινε στη ΜΕΘ, ανέκτησε τις αισθήσεις της και αποσωληνώθηκε»

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα για τον απινιδωτή: «Πήγε στο Ωνάσειο και το πρώτο βράδυ έκανε το ίδιο επεισόδιο. Εκεί δεν ήμουν μπροστά. Το παιδί διασωληνώθηκε. Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι’ αυτό που της συνέβη. Εκεί (Ωνάσειο) αντιμετώπισε πρόβλημα και με ένα άλλο μικρόβιο που το ξεπέρασε. Τότε εγώ η ίδια ζήτησα να μπαίνω παραπάνω. Μου το επέτρεψαν για την ψυχολογία του παιδιού. Ο κύριος Παπαγιάννης τής έβαλε απινιδιωτή και μου ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει πρόβλημα. Μου είπε να ψάξω το θέμα του οξυγόνου».

Όπως λένε οι γονείς, η Τζωρτζίνα συνήλθε και προσπαθούσε να ανακτήσει τους ρυθμούς της. «Το παιδί ήταν όπως και πριν, λες και δεν είχε συμβεί τίποτα» λέει ο πατέρας της, ενώ η μητέρα αποκάλυψε πως «μετά από 7 μήνες όμως άρχισε να μην τρώει και να κάνει εμετούς. Μας είπαν να μπει στην Παιδιατρική του Ρίου. Το βράδυ ήταν ήρεμη, κοιμήθηκε χωρίς να κάνει εμετό. Το δεύτερο βράδυ βλέπαμε τηλεόραση και μας κάνει ένα τεράστιο επεισόδιο με σπασμούς, με συνέπεια να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δεν έχουμε καταλάβει πώς προήλθε». 

«Είχαμε τα προβλήματά μας, αυτό δε σημαίνει ότι όποιος έχει προβλήματα σκοτώνει τα παιδιά του»

Μάλιστα, οι γονείς αναφέρθηκαν και στα δημοσιεύματα που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ. «Έγινε σίριαλ η ζωή μας,  δεν μας άφησαν να θρηνήσουμε το παιδί μας».

«Η μάνα φοβάται να βγει από το σπίτι της», λέει για τη σύζυγό του ο Μάνος Δασκαλάκης. «Δεν διαφωνώ με την οργή του κόσμου γιατί προφανώς υπάρχουν εγκλήματα και εγκληματίες αλλά εμείς δεν είμαστε εγκληματίες», τόνισε η μάνα.

«Εσύ τι θα διαχειριζόσουν; Να κοιτάξεις να διασφαλίσεις τη μάνα των παιδιών σου απ’ όλα αυτά που ακούγονται; Να θρηνήσεις τα παιδιά σου; Να πας να φτιάξεις το μνήμα των παιδιών σου;», ερωτήματα που απηύθυνε ο πατέρας προς τον δημοσιογράφο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης