Παράνομη κρίθηκε η 48ωρη απεργία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Cosmote στις 3 και 4 Μαρτίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας που έκανε δεκτή μόνο ως προς αυτό το σκέλος την προσφυγή της διοίκησης της εταιρείας.

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν συνιστούν «σιωπηρή απεργία» οι άλλες μορφές κινητοποιήσεων των υπαλλήλων, όπως υποστηρίζει η διοίκηση της εταιρείας, μετά την ανακοίνωση για τις 120 απολύσεις εργαζομένων στην εταιρεία, παρότι, σύμφωνα με την απόφαση, «θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μη επιτρεπόμενα μέτρα πίεσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της διοίκησης υποστηρίζεται πως εργαζόμενοι παρεμποδίζονται από άλλους συναδέλφους τους να μεταβούν στους χώρους εργασίας τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, συνδικαλιστές είχαν αποκλείσει και τα δύο νευραλγικά κτίρια της Cosmote στο Μαρούσι, με αποτέλεσμα το προσωπικό να αναγκάζεται να κάνει τη δουλειά του είτε φιλοξενούμενο στο Μέγαρο του ΟΤΕ, ή ακόμη και σε ξενοδοχεία. Επίσης απέκλεισαν το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας στην Αχαρνών, καθώς και δύο κτίρια στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων στην COSMOTE όμως τονίστηκε στο δικαστήριο ότι ουδέποτε αποκλείσθηκαν κτίρια της εταιρείας και κανένας εργαζόμενος δεν παρεμποδίστηκε να προσέλθει στο χώρο εργασίας του ενώ ποτέ δεν σφραγίστηκαν οι πόρτες των ορόφων κτιρίων αλλά μόνο οι συνδικαλιστές παρέμεναν έξω από τα κτίρια για να ενημερώνουν τους εργαζομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης