Με τέσσερα μαθήματα συνεχίστηκαν σήμερα, πρώτη ημέρα του Ιουνίου, οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάστηκαν στα Λατινικά, της θετικής στη Χημεία και της τεχνολογικής στο μάθημα της:
- Ηλεκτρολογίας (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και
- Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στα Λατινικά
Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στη Χημεία Κατεύθυνσης
Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στην Ηλεκτρολογία
Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
Ένα εκ των ζητουμένων κειμένων προς εξέταση είναι χωρίον του κειμένου 32 (Ένας Πανηγυρικός Της Λογοτεχνίας), το οποίο είχαμε προτείνει από χθες σε συνεργασία με τη φιλόλογο-συγγραφέα Μάχη Ηλιοπούλου. Τα θέματα δεν ήταν δύσκολα και ως προς τη μετάφραση και ως προς τις γραμματικές-συντακτικές παρατηρήσεις. Η επίδοση των καλών έως και μετρίων μαθητών θα είναι αρκετή καλή.
Η zougla.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ΣΠΟΥΔΗ, θα δημοσιεύσει τις προτεινόμενες απαντήσεις – λύσεις των θεμάτων μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων.
Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις – λύσεις στα Λατινικά
Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις – λύσεις στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον
Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις – λύσεις στη Χημεία
«Βατερλώ» στη Φυσική
Εν τω μεταξύ, τα πρώτα στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης στο μάθημα της Φυσικής είναι απογοητευτικά.
Ειδικότερα, εκτιμάται ότι το 80% τουλάχιστον των υποψηφίων έχει γράψει κάτω από τη βάση, με τον μέσο όρο της βαθμολογίας να κυμαίνεται μεταξύ:
- 6,5 και 8 για τους υποψηφίους της τεχνολογικής κατεύθυνσης και
- μεταξύ 8 και 9,5 για αυτούς της θετικής.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 7% των υποψηφίων της τεχνολογικής και το 10% των υποψηφίων της θετικής κατεύθυνσης απάντησε σωστά στο επίμαχο θέμα Γ4.
Αντίστοιχα το θέμα Δ4, που θεωρήθηκε πολύ υψηλής δυσκολίας, απαντήθηκε από το 1% των υποψηφίων της θετικής, ενώ ενδεικτικό του «Βατερλώ» είναι ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν λύθηκε από κανέναν υποψήφιο της τεχνολογικής κατεύθυνσης.
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας