Πάνω από 20.000 κάτοικοι των Αθηνών, που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, λαμβάνουν αυτές τις ημέρες στα σπίτια τους πακέτα με τρόφιμα και άλλα είδη, ενόψει του Πάσχα, από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την «Αποστολή».
Το πρωί επισκέφθηκαν τον χώρο προετοιμασίας του Δήμου στον Βοτανικό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η συνεργασία του με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών είναι ακόμα πιο στενή την περίοδο αυτή, προκειμένου όλοι όσοι στην Αθήνα έχουν ανάγκη (άποροι, άστεγοι, ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, τοξικοεξαρτημένοι κ.ά.) να νιώσουν -μέσα και σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας- ότι δεν είναι μόνοι. Επίσης πάνω από 1.000 κάτοικοι του Δήμου που είχαν άμεσες ανάγκες για τρόφιμα εξυπηρετήθηκαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες από το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», ενώ ήδη και η «Αποστολή» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έχει προσφέρει μέσω των ενοριών επιπλέον 8.000 δέματα που περιλαμβάνουν και το πασχαλινό αρνί.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε «ένα μεγάλο ευχαριστώ» στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που γίνεται «σήμερα σε αυτόν τον χώρο» είναι “η δύναμις εν τη ενώσει”».
«Είναι μια περίοδος που δεν πρέπει πράγματα που υπάρχουν άλλωστε να μας χωρίζουν άλλα πράγματα που μας ενώνουν. Και αυτό ακριβώς που μας ενώνει αυτή τη στιγμή, την Εκκλησία μας με την έννοια την εκκλησιαστική, με τον δήμο, την άλλη εκκλησία του λαού, είναι αυτό ότι μαζί προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπο, τον οποιονδήποτε άνθρωπο, πέρα από θρησκεία, πέρα από χρώμα, πέρα από οτιδήποτε είναι ο καθένας μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς και προς τις πολιτειακές αρχές και την κυβέρνηση.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης είπε ότι το φετινό Πάσχα είναι «δύσκολο» και «ιδιαίτερο» και θέλουμε κανείς να μη μείνει μόνος. «Θέλουμε όλοι μαζί να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία νικητές. Και αυτό που θα μείνει, η κληρονομιά αυτής της κρίσης, είναι ακριβώς το όλοι μαζί. Είναι η συνεργασία. Γιατί αποδεικνύεται ότι όταν συνεννοούμαστε, όταν συναινούμε, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά» επισήμανε.