Με εικόνες από χαμογελαστά παιδικά πρόσωπα η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» τιμά την εργαζόμενη μητέρα, η οποία προσπαθεί καθημερινά να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους και στις όλο και αυξανόμενες επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Για τις μητέρες που αναγκάζονται να εργαστούν σε δύσκολα ωράρια, προκειμένου να υποστηρίξουν οικονομικά την οικογένεια, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δημιούργησε και λειτουργεί τέσσερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, κάνοντας την αρχή με το «Δημήτρειον», στο Μοσχάτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Δημήτρειον», φροντίζει καθημερινά 60 παιδιά, την περίοδο του χειμώνα και 120 το καλοκαίρι, ηλικίας 6-12 ετών, που προέρχονται από ευπαθείς οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Μετά το σχολείο, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν με την καθοδήγηση των δασκάλων και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως ρυθμική γυμναστική, ζωγραφική, μαγειρική, κουκλοθέατρο, δημιουργική γραφή, μαθήματα σκάκι και κινηματογράφου καθώς και εκμάθηση μουσικών οργάνων και φωνητικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπεύθυνη του «Δημήτρειου», κα. Δώρα Βλάχου λέει με συγκίνηση πως υπάρχουν οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. «Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες, έχουν αντίκτυπο και στα παιδιά. Υπάρχουν γονείς που μας έχουν πει ότι, αν δεν ήσασταν εσείς, το παιδί μου θα ήταν μόνο στο σπίτι ή δεν θα ήξερα τι να κάνω, θα ήμουν σε αδιέξοδο».

«Ήταν όραμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να δημιουργήσει ένα ευχάριστο χώρο αφιερωμένο στα παιδιά και παράλληλα ένα περιβάλλον, όπου οι μητέρες θα μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους μετά το σχολείο, γνωρίζοντας ότι θα είναι ασφαλή με ανθρώπους που τα αγαπούν και τα φροντίζουν», εξηγεί ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Το «Δημήτρειον» λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, αποστολή μας είναι να συνεχίσουμε να αποτελούμε στήριγμα για τις ευάλωτες οικογένειες και ειδικότερα τις εργαζόμενες μητέρες και να γίνουμε μια δεύτερη “οικογένεια”», τονίζει ο κ. Δήμτσας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης