Μία ιστορία καθημερινής τρέλας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η περιπέτεια μίας Ελληνίδας, η οποία, μετά από πολύχρονη παραμονή στις Βρυξέλλες, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Κατά τη διαμονή της στα «πάτρια εδάφη» θέλησε να εκμεταλλευτεί ένα οικόπεδο που αγόρασε το 1979 στη Θέση Λουτρόπυργος, στα Μέγαρα.

Κάπου εδώ ξεκινά ο Γολγοθάς. Μία ιστορία που περιλαμβάνει καταπατητές, μεταξύ αυτών το δασαρχείο, χρόνια ταλαιπωρίας, αλαλούμ ενδουπηρεσιακής συνεννόησης και πολλά αδιέξοδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η κ. Ευαγγελία Εφεντζόγλου απέκτησε το εν λόγω οικόπεδο το 1979. Ήταν περιφραγμένο και περιείχε ελιές, πεύκα. Προς έκπληξή της διαπίστωσε ότι καταπατητής είχε τοποθετήσει μία σιδερένια πόρτα (συρόμενη) και μάλιστα έσπευσε να δηλώσει στο κτηματολόγιο τα 250 τ.μ που έκανε δικά του!

 

Επισκεπτόμενη η καταγγέλλουσα το Κτηματολόγιο έμεινε έκπληκτη. Πληροφορήθηκε ότι το δασαρχείο είχε δηλώσει ως δικά του επιπλέον 410 τ.μ της ιδιοκτησίας της…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από αλλεπάλληλες δίκες και πολλά έξοδα, η καταγγέλλουσα κατάφερε να πάρει πίσω τα 250 τ.μ (απεδόθη η κυριότητα) από την πρώτη που τα καταπάτησε. Σε παράλληλο δικαστικό αγώνα με το δασαρχείο Μεγάρων το οποίο είχε δηλώσει το αγροτεμάχιο στο Κτηματολόγιο ως δικό του με αριθμό 051034201040 και την κατάθεση φακέλου από το μηχανικό, ακολούθησε αυτοψία από δασολόγο.

  

Η πράξη χαρακτηρισμού που εξέδωσε ο υπάλληλος πιστοποιεί ότι από το 1945 η έκταση χαρακτηρίζεται ως «Μη Δασική». Έτσι η κ. Εφεντζόγλου ήλθε σε επαφή με εταιρείες για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Όμως η Δ/νση Δασών Δυτικής Αττικής έβαλε «μπλόκο» στα σχέδιά της καθώς με έγγραφό της κοινοποιούσε τις αντιρρήσεις της για τα τ.μ του οικοπέδου. Έπειτα της γνωστοποιούν ότι τριμελής επιτροπή θα πραγματοποιήσει νέα αυτοψία. Δηλαδή, δεν ελήφθη υπόψιν η προηγούμενη έκθεση του δασολόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γολγοθάς συνεχίζεται… με την Ελληνίδα της διασποράς να γεύεται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την γραφειοκρατία!

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης