Zougla Newsroom

Bίντεο από τη νοσηλεία της 9χρονης Τζωρτζίνας που καταγράφουν την πορεία της υγείας της, όσο διάστημα νοσηλευόταν στην Πάτρα, κατέθεσε στην ανακρίτρια ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τέσσερις ώρες παρέμεινε την Παρασκευή ο γιατρός στο γραφείο της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα μιλώντας για το άτυχο κοριτσάκι, το οποίο, παρά τις προσπάθειες του Ανδρέα Ηλιάδη και της ομάδας του ώστε να παραμείνει στη ζωή, τελικά πέθανε στις 29 Ιανουαρίου του 2022.

Ο εντατικολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών μαγνητοσκόπησε τη νοσηλεία του παιδιού για όσο διάστημα νοσηλευόταν και παρέδωσε το υλικό στην ανακρίτρια, θεωρώντας ότι θα βοηθήσει το έργο της ανάκρισης.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ο κ. Ηλιάδης δήλωσε πως είπε με απόλυτη αλήθεια όσα έπρεπε και νιώθει ήρεμος για αυτό, προσθέτοντας ότι άσκησε το χρέος του ως γιατρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι», τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων.

Ο κ. Ηλιάδης θεωρείται βασικός μάρτυρας, καθώς μαζί με την ομάδα του είχαν δώσει τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα, η οποία είχε διακομιστεί εκεί με τετραπληγία και παρέμεινε περίπου τέσσερις μήνες, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο Nοσοκομείο.

Μάλιστα, με αφορμή τα «αιφνίδια δυσεξήγητα επεισόδια» της 9χρονης, ο κ. Ηλιάδης φέρεται να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στο δωμάτιο νοσηλείας όπου βρισκόταν το παιδί μαζί με τη μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ είχε συστήσει στην ήδη προσωρινά κρατούμενη να βιντεοσκοπεί τους σπασμούς που, όπως εκείνη υποστήριζε, έκανε το παιδί.

Κατά την προσέλευσή του στο ανακριτικό γραφείο, ο κ. Ηλιάδης δήλωσε: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι, μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε να περισώσουμε ό,τι θα μπορούσαμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Υπενθυμίζεται ότι αναφορά στον κ. Ηλιάδη έκανε και η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της, καθώς ήταν εκείνος που τους είχε ενημερώσει πως υπάρχει μια συσκευή απινιδωτή-βηματοδότη την οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει στο σώμα της Τζωρτζίνας γιατρός στο Ωνάσειο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης