Στο κύκλωμα με την προστασία σε παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, οίκους ανοχής και εταιρείες- μαϊμού, σημαντικό ρόλο παίζουν αστυνομικοί.  Ήδη οι Αδιάφθοροι  έχουν περάσει χειροπέδες στην εντυπωσιακή Αξιωματικό της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων αλλά και σε τρεις ειδικούς φρουρούς ενώ ελέγχονται και άλλοι αστυνομικοί για τον ακριβή ρόλο τους στο κύκλωμα.

Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει τη δράση των ειδικών φρουρών που είχαν πιάσει «στασίδι» στο «Στρατηγείο» της Εγκληματικής Οργάνωσης στη Λ. Συγγρού.

Από την  παρακολούθηση, οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι κινούνταν με ένα συγκεκριμένο μοτίβο.

Για τον ειδικό φρουρό με τα αρχικά Π.Μ αναφέρεται ότι στις 30.04.2024 ,8.05.2024 και 13.05.2024, βγήκε από το «Στρατηγείο» και επισκέφθηκε διαδοχικά τα ΑΤΜ τεσσάρων τραπεζών.

Η κίνησή του αυτή χαρακτηρίστηκε ύποπτη  από τις κάμερες οι Αδιάφθοροι είδαν ότι έκανε χρήση τραπεζικών καρτών και αφού προηγουμένως είχε συμβουλευθεί χειρόγραφες σημειώσεις στη συνέχεια έκανε πλήθος αναλήψεων μετρητών.

Η άρση του τραπεζικού απορρήτου ήταν μονόδρομος προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έκανε. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι το χρηματικό ποσό ήταν 57.600 ευρώ σε τρεις μόλις ημέρες.

Η άρση όμως έδειξε που ανήκαν οι κάρτες και δεν αφορούσαν στον ειδικό φρουρό που φαίνεται ότι ήταν ο «ενδιάμεσος». Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κάρτες ανήκαν σε άλλους κατηγορούμενους που έχουν σχέση με τις εταιρείες – μαϊμού.

Από το μοτίβο των κινήσεων οι αστυνομικοί όμως κατέληξαν και σε άλλη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως αναφέρεται:

«Αφού ολοκλήρωνε ένα κύκλο κινήσεων Στρατηγείο -ΑΤΜ- Στρατηγείο, κατέληγε σε κτήριο στην Αργυρούπολη. Εκεί πήγαινε φακέλους ή σακούλες τις οποίες και άφηνε στο συγκεκριμένο σημείο καθώς έφευγε με άδεια χέρια.

Ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός ήταν άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης των αρχηγικών μελών της οργάνωσης ενώ ήταν και υπεύθυνος για τη φύλαξη του σπιτιού Υπαρχηγού της Εγκληματικής Οργάνωσης. Στο διαβιβαστικό αναφέρεται:

«Στρατολογούσε αστυνομικούς και πυροσβεστικούς υπαλλήλους για τη φύλαξη του σπιτιού του Α’ Υπαρχηγού».

Ενδεικτική είναι και η συνομιλία του με άλλο άτομο.

«Βρες κανένα αστυνομικό να βάλουμε εκεί στο σπίτι. Εντάξει θα βρω και άλλον, έχω και άλλους, μην την πατήσουμε. Μη φέρεις κανέναν και μας κάψει. Όχι ρε, όχι. Δικά μου άτομα. Δεν φέρνω άτομα που δεν ξέρω.

Ειδικοί φρουροί … συνοδοί «μαύρων» χρημάτων

Οι άλλοι ειδικοί φρουροί  φέρονται ως οι συνοδοί των «μαύρων» χρημάτων με τον έναν από αυτούς να είναι και προσωπική ασφάλεια του Υπαρχηγού και να αναβαθμίζεται και ως επικεφαλής. Σε συνομιλία του στις 4.10.2024 ακούγεται να λέει:

«Έφυγε ένας από τη δουλειά, τον διώξανε. Ο άλλος ήταν τέσσερα χρόνια στο αφεντικό και του έκλεβε χρήματα. Ήταν ο προϊστάμενος να πούμε αλλά με ανέβασε εμένα τώρα στη  θέση του».

Ένας άλλος ειδικός φρουρός με τα αρχικά Π.Π. είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας του Στρατηγείου και της προσωπικής ασφάλειας του Β’ Υπαρχηγού.

Τώρα καλούνται να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται στο βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί και μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους.

Δηλώσεις Χρυσοχοϊδη για την υπόθεση

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο θέμα των επίορκων αστυνομικών αναφέρθηκε και ο αρμόδιος Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης λέγοντας πως συνεχώς αποκαλύπτονται μέσα από τις έρευνες που κάνει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, διεφθαρμένοι ένστολοι, διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και στην προκειμένη περίπτωση οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί «είχαν μια αίσθηση ατιμωρησίας και μία αίσθηση ότι “είμαστε στον σκληρό πυρήνα της εξουσίας”, όπως και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, “άρα είναι δύσκολο να φτάσουν σε εμάς”».

Ωστόσο, όπως είπε «είναι πάρα πολύ αισιόδοξο για το δίκαιο και την κοινωνία ο διπλασιασμός των καταγγελιών, καθώς σημαίνει ότι ανοίγουν στόματα, όπως και σε άλλα αδικήματα… Προφανώς χρειάζεται συνέχεια αγώνας και προφανώς η διαφθορά δεν είναι κάτι το οποίο γεννήθηκε χθες, ούτε είναι μόνο στον τόπο μας, αλλά να ανησυχείτε και να ανησυχούμε εκεί που υπάρχει ησυχία.

Παίρνουμε διαρκώς {από τη μια πλευρά} μέτρα νομοθετικών βελτιώσεων και από την άλλη πλευρά εξαλείφουμε τη γραφειοκρατία, έτσι ώστε να μειώνεται η επαφή μεταξύ του δημόσιου λειτουργού και του πολίτη και να λειτουργεί πιο άμεσα η σχέση πολίτη – κράτους», κατέληξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης