Το προφίλ του χαροκαμένου συζύγου επιχειρούσε να χτίσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στις καταθέσεις που έδινε τις πρώτες μέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς. Μιλούσε επίσης για έναν ευτυχισμένο γάμο, κάτι που στην πορεία αποδείχτηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την αλήθεια.
«Με τη γυναίκα μου είχαμε φτιάξει μια χαρούμενη οικογένεια και ήμασταν ευτυχισμένοι που θα μπαίναμε σε λίγο καιρό στο δικό μας σπίτι. Όμως, αυτό το τραγικό που συνέβη μας κατέστρεψε» είχε πει σε συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε 17 ημέρες μετά τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του.
Η προσπάθεια του να αποπροσανατολίσει τις αρχές και να πετάξει κάθε υποψία από πάνω του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε να εκφράζει με έμφαση στους αστυνομικούς την επιθυμία του να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Μετά το πρώτο σοκ από αυτό που μας συνέβη ήρθα να σας πω ακόμα κάποια πράγματα κι εσείς να με ρωτήσετε ό,τι θέλετε για να βοηθήσει στην έρευνα» είπε.
Ο Αναγνωστόπουλος έπλεκε το εγκώμιο της Καρολάιν και έκρυβε τα πάντα για τη δύσκολη σχέση τους που τελικά, σύμφωνα με τη δική του ομολογία, τον έκανε να τη δολοφονήσει.
«Η Καρολάιν ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος. Ήταν πολύ δημιουργική είχε χιούμορ φαντασία και ήταν συμπαθής σε όλους τους ανθρώπους. Παρότι εδώ στην Αθήνα δεν είχε δικό της μεγάλο κύκλο φίλων, ερχόταν συχνά σε επαφή με τον δικό μου κύκλο. Σας λέω λοιπόν ότι τόσο οι πολύ στενοί μου φίλοι όσο και οι άνθρωποι που έκανα λιγότερο παρέα, όσοι από αυτούς την είχανε γνωρίσει την είχα συμπαθήσει. Ήταν μια κοπέλα που παρά το νεαρό της ηλικίας της, έπαιρνε πρωτοβουλίες έβρισκε λύσεις και ήταν δραστήρια. Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα. Είχα όνειρο να παντρευτούμε σε παραλία και αποφασίσαμε ότι θέλαμε ο γάμος να γίνει στην Πορτογαλία. Επειδή αυτό ήθελε εξαιρετική οργάνωση από πρακτικά ζητήματα μέχρι τελείως διαδικαστικά σας λέω ότι σε ένα ποσοστό 80% την οργάνωση αυτή μέσω τηλεφώνου την είχε αναλάβει και τα έκανε όλα τέλεια η Καρολάιν», έλεγε στους αστυνομικούς.
Στην μακροσκελή κατάθεσή του, είχε αναφερθεί στις σπουδές του, στη γνωριμία του με την Καρολάιν, πώς είχαν βρει στο σπίτι στα Γλυκά Νερά κ.α. Όπως κατέθεσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, η ζωή τους είχε μπει σε μια σειρά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όταν έχασαν το πρώτο μωρό τους.
«Από όταν πήγαμε στο σπίτι στα Γλυκά νερά, η ζωή μας μπήκε σε μια ροή. Συγκεκριμένα, μετά το γάμο μας η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Ενώ στην αρχή δεν ήταν κάτι που το είχαμε προγραμματίσει, στη συνέχεια η ιδέα του παιδιού μας έκανε χαρούμενους. Για το λόγο αυτό και όταν απέβαλε είχαμε πέσει πολύ ψυχολογικά. Προσπαθήσαμε να το ξεπεράσουμε και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι λίγο καιρό μετά ξανά έμεινε έγκυος την κόρη μας την Λυδία που σήμερα είναι 11 μηνών».
Ο Αναγνωστόπουλος μίλησε και για τα προβλήματα υγείας του βρέφους αμέσως μετά τη γέννησή του και την απόφαση του ζευγαριού να αγοράσει οικόπεδο και να χτίσει το δικό του σπίτι.
«Ήταν γενικότερα μία πολύ δύσκολη περίοδος που όμως αντεπεξήλθαμε πολύ καλά με τη σύζυγό μου και όλα πήγαν καλά. Όπως σας είπα και πιο πάνω, είχαμε μπει σε μια ροή στη ζωή μας και την κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια. Ένα από αυτά ήταν αγοράσουμε το δικό μας σπίτι, ώστε να είμαστε πιο άνετα στο δικό μας χώρο. Έτσι λοιπόν περίπου το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για να αγοράσουμε σπίτι. Κοιτούσαμε περιοχές στα Μεσόγεια Αττικής. Στην αρχή ήταν με κάποια σπίτια ήδη χτισμένα , όμως επειδή δε μας αρέσει κάποιος σκεφτήκαμε ότι ίσως είναι καλύτερο να φτιάξουμε το δικό μας, όπως το θέλαμε. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε διάφορα οικόπεδα μέσα από το internet. Επειδή με τη γυναίκα μου περπατούσαμε πολύ συχνά, μαζί με την μπέμπα στο καρότσι, βλέπαμε διάφορες περιοχές κοντά στα Γλυκά Νερά. Όμως μετά από ένα οικόπεδο στην περιοχή Διώνη που μας έδειξε ο μεσίτης (…)που έχει την εταιρεία του στην πλατεία Παλλήνης μας έκανε να καταλάβουμε ότι η περιοχή αυτή θα ήταν εκείνη που θέλαμε όντως να αγοράσουμε σπίτι. Έτσι και κάναμε αρχίσαμε να ψάχνουμε συγκεκριμένα για την περιοχή αυτή. Ήταν αρκετά οικόπεδα τα οποία μας έδειχναν μεσίτες. Εμείς δεν είχαμε δικό μας μεσίτη, απλά όταν ερχόμασταν σε επαφή για να δούμε ένα οικόπεδο, του λέγαμε τι ψάχνουμε κι αν έβρισκε κάτι θα μας ειδοποιούσε. Παράλληλα μ’ αυτό μιλούσαμε και με κάποιους κατασκευαστές και τελικά φτάσαμε στο σημείο όπου καταλήξαμε να κάνουμε την κατασκευή στην εταιρεία».